Kaikki BMW:n mallit sähköistyvät vuoteen 2020 mennessä

Baijerilaiset ovat viime aikoina panostaneet lähinnä pistokehybrideihin.

Baijerilaiset ovat viime aikoina panostaneet lähinnä pistokehybrideihin. (Kuva BMW)

Seuraavan i-auton markkinoille tuloa saadaan kuitenkin odotella vielä monta vuotta.

AUTOT BMW oli aivan sähkö- ja hybridiaallon eturintamassa, kun se esitteli kaupunkikäyttöön tarkoitetun i3:n ja sporttisen i8:n jo yli kolme vuotta sitten. I-mallit eivät ole kuitenkaan olleet mikään suuri myyntimenestys, ja niinpä seuraavan varsinaisen i-auton markkinoille tuloa saadaan odotella vielä monta vuotta.

Baijerilaiset ovat viime aikoina panostaneet lähinnä pistokehybrideihin, joita myydään uuden iPerformance-alabrändin nimissä. Ideana on tuoda varsinaisiin i-malleihin liitettyä innovatiivisuuden henkeä myös tavallisiin mallisarjoihin perustuviin hybrideihin. BMW Groupin ylin pomo Harald Krüger paljasti nyt, että saksalaisvalmistaja jatkaa samalla linjalla.

Krüger kertoi, että kaikista BMW:n malleista tulee tarjolle sähköistetty versio vuoteen 2020 mennessä. BMW:n tunnuslauseena pidetyn ajamisen ilon pitäisi kuulemma jopa kohentua sähkömoottoreiden tarjoaman ripeän kiihtyvyyden ansiosta, joten perinnetietoistenkaan ei kannata heittää pyyhettä kehään merkin suhteen.

Ideana on tuoda varsinaisiin i-malleihin liitettyä innovatiivisuuden henkeä myös tavallisiin mallisarjoihin perustuviin hybrideihin.
Ideana on tuoda varsinaisiin i-malleihin liitettyä innovatiivisuuden henkeä myös tavallisiin mallisarjoihin perustuviin hybrideihin. (Kuva BMW)

Kaikkien sähköistettyjen mallien luvataan siis olevan sporttisia, ja niitä on tulossa melkoinen vyörytys. Uudet pistokehybridi-Bemarit tehdään samalla kaavalla kuin nykymallistoon kuuluvat 330e, 530e ja 740e, eli sähkömoottorin parina käytetään turboahdettua bensakonetta. Odotettavissa on siis hybridimallit mm. 2-, 4- ja 6-sarjasta sekä BMW:n lukuisista katumaastureista. Tällä hetkellä X5 on baijerilaisten ainoa SUV, josta on tarjolla pistokehybridi.

Lisäksi sähkövoimaa tuodaan jopa Bemarin uuteen kaksipaikkaiseen roadsteriin, joka saa todennäköisesti Z5-mallimerkinnän. Auto kehitetään yhteistyössä hybridipioneeri Toyotan kanssa, joten kyseessä on varsin looginen askel, vaikka se ei ehkä puristeja miellytäkään.

Hybridivyörytyksen ohella BMW on kehittämässä puhtaita sähköversioita, ja sellainen on huhujen mukaan tulossa mm. seuraavasta 3-sarjasta. Tästä huolimatta baijerilaiset ovat vakuuttuneita siitä, että perinteisilläkin voimanlähteillä on sijansa tulevaisuudessa. Sähköistetyt autot muodostavat BMW:n arvion mukaan korkeintaan 20 prosenttia merkin myynnistä vuoteen 2025 mennessä. Samoihin aikoihin suunnitteilla on myös lukuisia vetyautoja, jotka voivat kasvattaa vaihtoehtoisten voimanlähteiden myyntikakkua.

BMW:n i-alabrändi on saanut kaupaksi yli 100 000 sähköistettyä autoa historiansa aikana. Luvun pitäisi kasvaa huomattavasti lähitulevaisuudessa, kun i3:sta esitellään nykymallia sporttisempi versio. Lisäksi uuden 5-sarjan 530e-pistokehybridimalli saadaan pian myyntiin, ja Mini Countrymanin pohjalta tuodaan kauppoihin brittibrändin ensimmäinen hybridi.

Lähde Motor1

Kommentoi Facebookissa