Kaikki pääsevät poliisin matkaan vuorokauden ajaksi – luvassa Twitter-maraton

Helsingin poliisilla on vuorokaudessa noin 450 eri tehtävää.

Helsingin poliisilla on vuorokaudessa noin 450 hälytystehtävää. (Kuva Fotolia)

Helsingin poliisilaitoksen tarkoitus on antaa kokonaiskuva poliisia työllistävistä tehtävistä.

POLIISI Helsingin poliisilaitos järjestää perjantaina 7.7.2017 klo 7.00 alkaen vuorokauden mittaisen Twitter-maratonin. Toisin sanoen Helsingin poliisilaitos julkaisee pikaviestipalvelu Twitterissä lyhyesti ilman yksilöiviä tietoja kaikki Helsingin alueella perjantain ja lauantaiaamun aikana kirjatut poliisin tehtävät. Vuorokauden mittainen viestittely päättyy lauantaiaamuna klo 7.00.

– Tämän twiittausmaratonin tarkoituksena on antaa hieman kokonaiskuvaa siitä, millainen Helsingin poliisin yhden vuorokauden tehtäväkirjo on ja millaiset asiat poliisia työllistävät, kertoo Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio.

Helsingin poliisilla on vuorokaudessa keskimäärin 450 hälytystehtävää.

– Koska kyseessä on viikonloppu, ja perjantain ja lauantain välinen yö, kovin todennäköistä on, että alkoholi näyttelee suurta osaa näissä poliisin keikoissa. Sää vaikuttaa myös tehtävämääriin, Aapio arvioi.

Yleensä Helsingin poliisilaitos julkaisee tiedotteita rikosilmiöistä, tilastoista, sekä Helsingin alueella tapahtuvista yksittäisistä rikoksista, ja käy keskustelua turvallisuusasioista sosiaalisessa mediassa ja median edustajien kanssa.

Perjantaina starttaava Twitter-maraton on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun poliisi kertoo reaaliaikaisesti julkisuuteen kaikki Helsingin alueella kirjatut hälytystehtävät. Oulun ja Pohjanmaan poliisilaitokset ovat jo järjestäneet samantyylisen ”Twitter-maratonin”.

– Tämä on mielenkiintoinen kokeilu, ja arvioimme palautteen perusteella kannattaako tämäntyylistä viestimistä myös jatkaa, Aapio päättää.

Kommentoi Facebookissa