Kaisa Mäkäräinen ja urheilutähdet mukana kampanjassa – ”Liikennesäännöt on tehty kaikkien parhaaksi”

Kaisa Mäkäräinen hymyilee olevansa tuskin hitain ratinkaan takana, mutta huomioivansa tarkasti muita liikkujia.

Kaisa Mäkäräinen hymyilee olevansa tuskin hitain ratinkaan takana, mutta huomioivansa tarkasti muita liikkujia. (Kuva Joona Kotilainen/ AKK)

Turvassa Tiellä on AKK:n ja yhteistyökumppanien valtakunnallinen tieliikenneturvallisuusohjelma.

URHEILUTÄHDET Kuusinkertainen MM-kisamitalisti Kaisa Mäkäräinen sekä yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta autourheilun kansallisen lajiliiton AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Ampumahiihtäjän mielestä kiire on pahin uhka liikenteessä. Kysyttäessä Mäkäräisen omasta vauhdinpidosta liikenteessä, hän hymyilee olevansa tuskin hitain ratinkaan takana, mutta huomioivansa tarkasti muita liikkujia.

– Rullahiihtäjänä on nähnyt ja oppinut liikenteessä paljon. Valitettavasti myös sen, että osa autoilijoista asennoituu kevyen liikenteen liikkujiin huonosti; turvaetäisyyksiä ei aina pidetä tai ajetaan kohtaamistilanteissa liian kovaa. Tämä on saanut miettimään myös omaa käytöstä autoilijana, haluan olla turvallinen kuljettaja.

Arjen suurimman ongelman ampumahiihtäjä uskoo olevan kiire.

– Autossakin halutaan tehdä monia asioita yhtä aikaa, puhua puhelimessa, lähettää viestejä ja selata somea. Eikä vauhdinpidosta lopulta mitään hyötyä tule: lyhyillä siirtymisillä voitettu aika voi olla korkeintaan joitakin kymmeniä sekunteja, Mäkäräinen pohtii.

Kaisan mielestä on helppo unohtaa, että liikennesäännöt on tehty meidän kaikkien turvallisuuden takia.

– Ne eivät ole pelkkiä merkkejä tauluissa vaan jatkuvaa reagointia, oman nopeuden tarkkailua ja muiden huomioimista. Huono asenne johtaa aina vaaratilanteisiin ja usein myös onnettomuuksiin, Mäkäräinen muistuttaa.

Mika Häkkinen kehottaa liikenteessä liikkujia pitämään huolta ajovarusteistaan ja tarkistuttamaan renkaat.
Mika Häkkinen kehottaa liikenteessä liikkujia pitämään huolta ajovarusteistaan ja tarkistuttamaan renkaat. (Kuva AKK)

Turvassa Tiellä -videokampanjan käynnisti Mika Häkkinen, joka kehottaa liikenteessä liikkujia pitämään huolta ajovarusteistaan ja tarkistuttamaan renkaat. Tuoreen maailmancupin voittajan Kaisa Mäkäräisen oman videon teemana on liikennesääntöjen noudattaminen.

Mukana Turvassa Tiellä -kampanjassa nähdään kymmenen suomalaista urheilu- ja autourheiluvaikuttajaa, Mäkäräisen ja Häkkisen lisäksi muun muassa Leo-Pekka Tähti ja Mikael Forssell. Kampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin tekoihin ja aktivoimaan ennen kaikkia moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa.

Liikenneturvallisuuslupauksien punaisena lankana kulkevat Kymmenen Kultaista Tieliikennesääntöä ovat Turvassa Tiellä -ohjelman ydinsanoma. Turvassa Tiellä on samalla osa autourheilun kansainvälisen kattojärjestön FIA Action for Road Safety -aloitetta.

  • Videolla Kaisa Mäkäräinen ja Kultainen Tieliikennesääntö #2: Noudatan liikennesääntöjä

Kommentoi Facebookissa