Tesoman vuosia selvittämättömänä olleen henkirikoksen tunnustanut vangittiin – todennäköisin syin epäiltynä murhaan

Nyt vangittu mies oli mennyt hätäkeskuksesta saamansa ohjeen mukaisesti Tampereen keskustassa olleen poliisipartion luo ja pyysi päästä selvittämään asiaa.

Nyt vangittu mies oli mennyt hätäkeskuksesta saamansa ohjeen mukaisesti Tampereen keskustassa olleen poliisipartion luo ja pyysi päästä selvittämään asiaa. (Kuva AOP)

Nyt vangittu mies otti itse yhteyttä hätäkeskukseen torstaina aamulla.

HENKIRIKOS Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään 31.3.2018 kello 12.00 alkaneessa istunnossa määrännyt tamperelaisen vuonna 1994 syntyneen miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhaan, joka tapahtui joulukuussa 2014 Tesomalla.

Mies on asunut tekoaikaan Tesomalla. Hän on pitkän harkinnan jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että hän haluaa selvittää asian ja kantaa siitä vastuunsa.

Henkirikos paljastui, kun kävelytieltä löytyi aikaisin aamulla 29.12.2014 kuollut mies. Tamperelainen Petri Salonen oli poistunut kotoaan ja käynyt läheisessä baarissa. Kotiin Salonen ei enää palannut, sillä hänet oli puukotettu valtaväylän vierellä kulkevalla väylällä. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Nyt vangittu mies otti itse yhteyttä hätäkeskukseen torstaina aamulla. Sieltä saamansa ohjeen mukaisesti hän meni Tampereen keskustassa olleen poliisipartion luo ja pyysi päästä selvittämään asiaa.

Mies tuotiin poliisiasemalle ja kuulustelut aloitettiin heti aamulla. Päivän aikana miehestä otettu DNA-näyte toimitettiin pikaisesti Keskusrikospoliisin rikoslaboratorioon vertailua varten.

Tutkimus valmistui muutamassa tunnissa ja sen tuloksena kirjatusta osalausunnosta ilmenee, että miehen DNA-näyte vastaa tekovälineestä taltioitua DNA-näytettä. Tekovälineenä olleesta teräaseesta on jo aiemmin saatu uhrin DNA-näyte.

Poliisi jatkaa esitutkintaa kuulusteluin ja rikoslaboratoriossa jatketaan DNA-näytteiden vertailua muihin aikoinaan tallennettuihin näytteisiin. Asian mahdollinen uusintakäsittely pidetään kahden viikon kuluttua.

Kommentoi Facebookissa