Kaisa Mäkäräisellä jälleen useita huteja MM-ampumahiihdossa

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittanut jatkavansa vuosi kerrallaan.

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittanut jatkavansa vuosi kerrallaan. (Kuva AOP)

Kaisa Mäkäräisen ammunta ei kulkenut MM-kisoissa normaalimatkallakaan. Tuloksena oli 21:s sija.

AMPUMAHIIHTO Kaisa Mäkäräinen ampui ampumahiihdon MM-kisojen normaalimatkalla 15 kilometrin kisassa Anterselvassa viisi sakkominuuttia. Niin huonolla ammunnalla mitaleille ei ollut mitään jakoa, Mäkäräinen oli lopputuloksissa sijalla 21.

Vain yhden sakon ampunut Suvi Minkkinen suoriutui tasonsa mukaisesti oltuaan tuloksissa 39:s. Sen sijaan Mari Ederillä kisa meni täysin penkin alle hänen oltuaan kahdeksan sakkominuuttinsa myötä surkeasti 67:s.

Mäkäräisellä oli sprinttikisassakin isoja ongelmia ammunnan kanssa. YLE:n haastattelussa hän ei osannut analysoida virheitään tarkemmin.

– Ammunta taas on noudattanut sitä linjaa, mitä se on ollut koko talven. Ei siinä ole tullut mitään pudotusta, Mäkäräinen sanoi YLE:lle.

Suomalaisilla on ollut ammunnassa isompia ongelmia.

– Pitää katsoa koko kauden, ihan harjoituskaudenkin tekemistä. Emme ole loistaneet joukkueenakaan penkalla. Jos katsoo koko joukkuetta, niin yleensä meillä vahvuus on ollut nimenomaan penkalla ja ladulla olemme jääneet. Nyt se alkaa kääntyä toisinpäin, Mäkäräinen hämmästeli YLE:lle.

Italian Dorothea Wierer voitti kilpailun kahdesta ohilaukauksestaan huolimatta. Saksan Vanessa Hinz saavutti MM-hopeaa hävittyään Wiererille 2,2 sekunnilla. MM-pronssin otti Norjan Marte Olsbu Röiseland.

Mäkäräisellä on mahdollisuus pelastaa kisansa sunnuntaina yhteislähdössä. Viestissä Suomen joukkueilla tuskin on mitään jakoa taistella kunnon sijoituksista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen ykkösmäkikotka pursuaa itseluottamusta – ”Tiedän, että homma riittää hyvin ja korkeallekin”

Kommentoi Facebookissa