Kaksi miestä hukkui uponneen auton mukana – pidätetty kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat

Kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa ennätti pelastautua vajoavasta autosta.

Kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa ennätti pelastautua vajoavasta autosta. (Kuva AOP)

Poliisi jatkaa Ilomantsin Koitere-järvellä lauantaina tapahtuneen ajoneuvon uppoamisen selvittämistä.

ONNETTOMUUS Hätäkeskukseen tuli lauantaina 28.3.2020 klo 20.13 ilmoitus, jonka mukaan Ilomantsissa Koitere-järvellä ajoneuvo on uponnut jään läpi järveen ja kahden ihmisen pelätään hukkuneen. Poliisi sekä pelastus- ja ensihoitoviranomaiset reagoivat ilmoitukseen nopeasti.

Poliisi on jatkanut tapauksen esitutkintaa tiiviisti läpi viikonlopun ja tutkinta jatkuu edelleen. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, kahtena kuolemantuottamuksena sekä vaaran aiheuttamisena. Pidätettynä on yksi henkilö, alle 30-vuotias mies, joka on tämänhetkisen tiedon perusteella toiminut ajoneuvon kuljettajana. Miehen puhalluskoe kiinniottohetkellä oli noin 2,00 promillea. Mies otettiin kiinni lauantai-iltana.

Miehen kuljettaman auton kyydissä oli neljä matkustajaa eli autossa oli yhteensä viisi henkilöä. Kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa ennätti pelastautua vajoavasta autosta, mutta kaksi autossa ollutta henkilöä vajosivat auton mukana veteen. Kaikki autossa olleet henkilöt ovat miehiä ja neljä miehistä on iältään hieman alle 30-vuotiaita, yksi miehistä on noin 50-vuotias.

Autoa sekä kahta auton kyydissä ollutta henkilöä ei ole vielä saatu nostettua järvestä. Auton tarkka paikka on tiedossa, mutta sitä ei toistaiseksi kerrota julkisuuteen, jotta viranomaistoiminta saadaan turvattua ja lisävahingoilta vältytään. Poliisi on pyytänyt Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta virka-apua järven jäällä ja veden alla tapahtuvaan toimintaan liittyen. Olosuhteet jäällä ja järven pohjassa ovat haastavat.

Esitutkinnassa on rikoksesta epäillyn lisäksi kuulusteltu autosta pelastunutta kahta kyydissä olijaa ja muita henkilöitä, joilla on ollut havaintoja tapahtumista.

Lue myös: Kaksi henkilöautoa upposi jäihin – poliisi epäilee kahden henkilön hukkuneen

Kommentoi Facebookissa