Kaksi suomalaista lastenkirjaa ehdolla Pohjoismaiden neuvoston palkinnonsaajiksi

Minna Lindebergin ja Jenny Lucanderin sekä Inka Nousiaisen ja Satu Kettosen teokset ovat ehdolla palkinnonsaajiksi.

Minna Lindebergin ja Jenny Lucanderin sekä Inka Nousiaisen ja Satu Kettosen teokset ovat ehdolla palkinnonsaajiksi. (Kuvat Förlaget M ja Tammi)

Yökirja sekä Vildare, värre, Smilodon on nimetty ehdokkaiksi lasten- ja nuortenkirjapalkintoon.

LASTENKIRJAT Parhaillaan käynnissä olevilla Bolognan lastenkirjamessuilla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkintoehdokkuus myönnettiin kaikkiaan kahdelletoista kirjalle.  Suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi ehdokkuus myönnettiin Tanskaan, Färsaarille, Islantiin, Norjaan, saamenkieliselle alueelle sekä Ruotsiin.

Suomen ehdokkaana oleva Inka Nousiaisen ja Satu Kettusen Yökirja (Tammi) on julkaistu 2015. Kirja on kaunis ja puhutteleva kuvakirja pojasta, joka on allerginen päivänvalolle mutta löytää paikkansa yöstä. Satu Kettusen helmeilevän kirkas kuvitus saa yön värit hehkumaan ja kutsuu seikkailuun, niin lasta kuin aikuistakin.

Minna Lindebergin kirjoittama ja Jenny Lucanderin kuvittama kirja Vildare, värre, Smilodon (Förlaget M) on ilmestynyt viime vuonna. Värikäs ja filosofinen kirja kertoo päiväkoti-ikäisten lasten tunteista ja ystävyydestä ja maailmasta, jossa mikään ei kokonaan häviä, ei etenkään ystävyys, vaikka olosuhteet ympärillä vaihtuisivatkin.

Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinto on 47 000 euron suuruinen. Palkinto jaetaan Helsingissä 1.11.2017.

Kommentoi Facebookissa