Kalle Rovanperä ajoi Kreikassa komeaan voittoon

Kalle Rovanperä tuulettaa Viron MM-rallin voittoa

Kalle Rovanperä tuulettaa MM-rallin voittoa. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä otti Kreikan rallissa ylivoimaisen voiton ja nappasi vielä viisi lisäpistettä voitettuaan supererikoiskokeen.

RALLI Toyotan Kalle Rovanperä ajoi sunnuntaina päättyneessä Kreikan MM-rallissa voittoon. Uransa toisen MM-osakilpailun ykköstilansa ottanut Rovanperä kruunasi huikean viikonloppunsa tykittämällä Power Stagen voittoon.

Rovanperä nappasi Akropolis-rallista maksimipisteet. Kisan voitosta tuli 25 ja Power Stagen voitosta vielä viisi pistettä lisää.

Hyundain virolaiskuski Ott Tänak ajoi Kreikan rallissa toiseksi. Kolmanneksi ajoi Rovanperän tallikaveri Sebastien Ogier.

– Fiilis ei ollut paras mahdollinen, kun tulin tänne. Mutta tämä näytti kaiken menevän hyvin ja että voimme puskea kunnolla, kommentoi Rovanperä WRC:lle.

Rovanperä ajoi heinäkuussa uransa ensimmäiseen MM-rallivoittoon oltuaan ykkönen Viron rallissa. Elokuussa ajetussa Belgian rallissa Rovanperä oli toinen ja saavutti samalla uransa parhaan tuloksensa asvalttirallissa WRC-tasolla.

MM-taiston kannalta Ogier on kuitenkin vahvoilla. Hän on kärjessä 44 pisteen erolla toisena olevaan Elfyn Evansiin, joka oli Kreikassa kuudes.

– Saavutimme viikonlopun tavoitteemme. Tarkoitus oli pitää johtomme MM-sarjassa, ja itse asiassa kasvatimme sitä. Se on hyvä asia. Tämä ei ollut helppoa. Olosuhteet muuttuivat, mutta onnistuimme ajamaan melko siististi, Ogier sanoi.

Kolmantena MM-sarjassa oleva Hyundain Thierry Neuville oli Kreikassa vasta kahdeksas. Hän on jäänyt Ogierista jo 50 pistettä. Rovanperä on neljäntenä pisteen Neuvillea perässä.

Kaudesta ovat ajamatta vielä Suomen, Katalonian ja Italian Monzan rallit. Rovanperä tuskin voittaa tänä vuonna maailmanmestaruutta, mutta hänellä on erittäin hyvä sauma sijoittua MM-sarjassa toiseksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä todistaa jo arvonsa – rallin MM-sarjan kuumin nimi

Kommentoi Facebookissa