Kalle Rovanperä todistaa jo arvonsa – rallin MM-sarjan kuumin nimi

Kalle Rovanperä tuulettaa Viron MM-rallin voittoa

Kalle Rovanperä tuulettaa MM-rallin voittoa. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä on syttynyt kesällä hurjaan iskuun. Maailmanmestaruus lienee realistinen tavoite jo 2022.

RALLI Kalle Rovanperä, 20, sijoittui sunnuntaina päättyneessä Belgian MM-rallissa kolmanneksi, mutta oli voittajan Thierry Neuvillen ohella kisan hehkutetuin kuljettaja. Rovanperä antoi hämmästyttävän näytteen taidoistaan.

Hyundailta löytyi Ypres-rallin asvalttiteillä vauhtia selkeästi enemmän kuin Rovanperän työnantajan Toyotan kalustosta, mutta Rovanperä oli joka tapauksessa nopein Toyotan kuljettaja. Rovanperä oli molempia tallikavereitaan Elfyn Evansia ja Sebastien Ogieria nopeampi sunnuntain kaikilla neljällä erikoiskokeella, jotka ajettiin F1-kisoista tutulla Span moottoriradalla sekä radan lähimaastossa.

Ogier päihitti lopputuloksissa Evansin 6,5 ja Ogierin 12,7 sekunnilla. Ogier, joka on voittanut seitsemän maailmanmestaruutta, ei voinut selitellä teknisillä ongelmilla. Rovanperä oli yksinkertaisesti nopeampi.

– Kuljettajiemme välillä oli loistavaa taistelua ja se oli lopulta Kalle, joka nousi palkintokorokkeelle. Hän ajoi vahvan kilpailun, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi tallin tiedotteessa.

Toyotalla ei ollut jakoa Hyundaita vastaan. Latvalan mukaan tämä johtui siitä, että tiet olivat Hyundaille tutumpia kuin Toyotalle.

– Mielestäni kaikki kuljettajamme onnistuivat hyvin. Emme vain voineet taistella voitosta, sillä meillä ei ollut kokemusta täältä. Perjantaina kuskimme ottivat oppia teistä ja pidosta ja sitten kun he oppivat sen, he pystyivät ajamaan kärkiaikoja koko ajan. Sitten oli vain jo vähän liian myöhäistä, Latvala summasi.

Rovanperä, joka ajaa MM-sarjan pääluokassa vasta toista kauttaan, on kesän edetessä syttynyt vahvaan iskussa. Heinäkuussa hän voitti Viron MM-rallin ja saavutti siis ensimmäisen MM-osakilpailuvoittonsa. Belgiassa tuli puolestaan palkintosija parhaana Toyota-kuskina asvaltilta, jolla Rovanperällä on vähemmän kokemusta kuin Evansilla tai Ogierilla.

Rovanperä on nuoresta iästään ja vähäisestä kokemuksestaan huolimatta jo hämmästyttävän hyvä. Maailmanmestaruus ei tänä vuonna liene vielä ajankohtainen asia, mutta 2022 sitä voi pitää realistisena tavoitteena. Silloin tulee sopivasti 20 vuotta täyteen Marcus Grönholmin voittamasta suomalaisajajan edellisestä rallin maailmanmestaruudesta.

Rallin MM-sarjan kaudesta on ajamatta neljä kilpailua. Rovanperä on sarjassa neljäntenä 63 pisteen päässä kärjessä olevasta Ogierista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperän vahva vire jatkuu – palkintopallille Belgiassa

Kommentoi Facebookissa