Kalle Rovanperän vahva vire jatkuu – palkintopallille Belgiassa

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotallaan Belgian Ypres-rallissa (Kuva: AOP)

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotallaan Belgian Ypres-rallissa. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä sijoittui Belgian MM-rallissa kolmanneksi. Hän oli paras Toyota-kuljettaja.

RALLI Kalle Rovanperän hyvät otteet rallin MM-sarjassa jatkuivat sunnuntaina päättyneessä Belgian Ypres-rallissa. Heinäkuussa Rovanperä saavutti ensimmäisen MM-osakilpailuvoittonsa Viron sorateillä ja Belgiassa hän saavutti palkintosijan asvaltilla ajetusta Belgian Ypres-rallista, jossa sijoittui kolmanneksi.

Rovanperän, 20, suorituksen arvoa nostaa, että hän lukeutui Ypres-rallin ensikertalaisiin. Asvalttikisoista Rovanperällä on muutenkin vähän kokemusta, joten suoritus on siinä valossa aivan loistava.

Rovanperä kävi äärimmäisen tiukan taistelun kolmannesta sijasta Toyota-tallikavereidensa Elfyn Evansin ja MM-sarjaa johtavan Sebastien Ogierin kanssa. Suomalainen käänsi tilanteen edukseen sunnuntain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.

Rovanperä aloitti neljän ek:n sähäkän urakan pohja-ajalla ja peittosi tallikaverinsa heti toistamiseen Span legendaarisella moottoriradalla ajetulla 12,1 kilometrin mittaisella ek:lla, joka vedettiin toistamiseen kisan päättäneenä Power Stage -erikoiskokeena.

Sunnuntain toisella ek:lla kolmanneksi noussut Rovanperä kukisti neljänneksi päätyneen Evansin 6,5 sekunnilla. Viidenneksi sijoittunut Ogier jäi suomalaisesta 12,7 sekuntia.

Entuudestaan heille tutuilla teillä ajaneet Hyundain Thierry Neuville ja Craig Breen tekivät jo hyvissä ajoin selväksi sen, että heitä ei ajamalla taltuteta. Hyundai näytti muutenkin kulkevan Belgian teillä Toyotan autoja kovempaa.

Neuville korjasi talteen kauden ensimmäisen voittonsa 30,7 sekunnin erolla Breeniin, jolle kakkossija oli toinen peräkkäinen. Rovanperä jäi voittajasta 43,1 sekuntia.

– Tuntuu todella hyvältä. Tiesimme tähän kisaan lähdettäessä, että kaksi täällä aiemmin kilpaillutta kuljettajaa ovat todella nopeita. Mutta olen todella ylpeä siitä, että olin paras niistä kavereista, jotka olivat täällä ensimmäistä kertaa, Rovanperä totesi tyytyväisenä WRC:n tv-haastattelussa.

Maailmanmestaruustaiston kannalta Neuville otti elintärkeän voiton. Hän on MM-sarjassa kolmantena 38 pisteen päässä kärjessä olevasta Ogierista. Toisena oleva Evans on Neuvillen kanssa tasapisteissä.

Rovanperä on MM-sarjassa neljäntenä. Eroa Ogieriin hänellä on 63 pistettä.

Kausi jatkuu 9.-12. syyskuuta, jolloin vuoroaan odottaa Kreikan Akropolis-ralli. Kreikan rallin jälkeen ohjelmassa ovat vielä Suomen, Katalonian ja Japanin rallit.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä teki historiaa – riisti ennätyksen Jari-Matti Latvalalta

Kommentoi Facebookissa