Kalle Rovanperä ajoi voittoon Ruotsissa – kunnioitti Ukrainaa

Kalle Rovanperä ajoi Ruotsissa uransa kolmannen MM-rallivoittonsa. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä voitti Ruotsin rallin. Hän ei halunnut tuuletella voittoaan Ukrainan järkyttävien tapahtumien takia.

RALLI Toyota-kuski Kalle Rovanperä ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Ruotsin rallissa. Kauden avausvoittonsa myötä hän nousi MM-pisteissä kärkipaikalle.

Rovanperä voitti kilpailun lopulta selvästi, vaikka lähtökohdat kilpailuun hänellä olivat vaikeat. Perjantaina Rovanperä joutui reitille ensimmäisenä tietä auraamaan, mutta silti hän pysytteli kärkitaistelussa mukana.

Lauantaina hän nousi kisan kärkeen. Sunnuntaina Rovanperällä oli ongelmia hybridiyksikön kanssa, mutta sekään ei estänyt häntä voittamasta.

Rovanperän voitto oli käytännössä selviö jo ennen kisan päättänyttä supererikoiskoetta. Rovanperä ei kuitenkaan lähtenyt päätöspätkällä varmistelemaan, vaan sijoittui silläkin toiseksi 1,9 sekuntia Ott Tänakia perässä.

Hyundain Thierry Neuville ajoi kisassa toiseksi. Kisan hienoa suomalaispanosta täydensi kolmanneksi ajanut Toyota-kuski Esapekka Lappi.

Rovanperä totesi yllättyneensä menestyksestään.

– Olen todella iloinen. En uskonut, että olisimme niin hyviä etenkin, kun aloitimme ensimmäisenä perjantaina. Täytyy myöntää, että oli tosi kova kisa. Iso kiitos tiimille ja olin paljon luottavaisempi auton suhteen kuin viime kilpailussa, Rovanperä sanoi WRC:n haastattelussa.

Voittoaan Rovanperä ei kuitenkaan tuuletellut. Ajatukset olivat Ukrainan ympärillä.

– Ei tehnyt mieli juhlia sen kummemmin tällä hetkellä. Ukrainalaisilla on ollut hyvin vaikea viikko. Toivon, että heillä on voimia ja toivoa näinä vaikein aikoina. Se on kaikki mitä pystyn tekemään tällä hetkellä, Rovanperä totesi.

Lappi haastoi vielä kisan lopussa Neuvillea. Hän vältti kuitenkin liiallisen riskinoton ja tyytyi lopulta kolmossijaan.

– Riski oli liian iso alkaa puskemaan Thierryä. Olen todella tyytyväinen palkintopallisijasta, sillä se oli tavoite tänne lähdettäessä. Iso kiitos tiimille eikä autossa ollut minkäänlaisia ongelmia koko kilpailun aikana, Lappi kommentoi.

Rallin MM-sarjassa on seuraavaksi kahden kuukauden tauko. Kausi jatkuu huhtikuun lopulla ajettavalla Kroatian MM-rallilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien olympiavoittajien kultariemu vaihtui Venäjällä suureen häpeään

Kommentoi Facebookissa