Kalle Rovanperä jatkoi loistavia esityksiään – palkintosija lähellä

Kalle Rovanperä ajaa rallin MM-sarjassa Toyotalla ensimmäistä kauttaan.

Kalle Rovanperä ajaa rallin MM-sarjassa Toyotalla ensimmäistä kauttaan. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä on ennen Ruotsin rallin viimeistä erikoiskoetta neljäntenä. Sunnuntaina hänellä on hyvät mahdollisuudet napata palkintosija.

RALLI Toyotan tuore tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä lähtee loistavista asetelmista Ruotsin MM-rallin päätöspäivään. Kalle on kisassa neljäntenä ja taistelee tiukasti palkintosijasta jo uransa toisessa WRC-rallissa.

Tommi Mäkisen johtamalla Toyota-tallilla menee muutenkin lujaa. Pätkäpohjia tasaisesti takonut Toyotan Elfyn Evans on heiluttanut kisan tahtipuikkoa alusta alkaen. Evans johtaa kisaa 17,2 sekuntia toisena olevaa Hyundain Ott Tänakia edellä.

Lauantain kolmannella erikoiskokeella hetken kateissa olleen vauhtinsa uudelleen löytänyt Rovanperä on jäänyt kärjestä 29,3 sekuntia.

Toyotan kolmas kuljettaja, eli kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier keikautti Rovanperän lauantain viimeisellä erikoiskokeella kolmossijalta. Rovanperä, 19, hiillostaa Ogieria tosin vain 0,5 sekunnin päässä.

Fordilla kisaava Esapekka Lappi on kisan toiseksi paras suomalainen. Hän kaasuttelee viidentenä vain 5,4 sekuntia Rovanperän takana.

Lapin tallikaveri Teemu Suninen jatkaa kahdeksantena. Hän on tosin jäänyt kärjestä jo minuutin ja 14,8 sekuntia.

Sunnuntaina ajetaan siis vain yksi erikoiskoe. Päivän ainoa pätkä, Likenäsin 21,19 kilometrin mittainen erikoiskoe, on myös Power Stage -erikoiskoe, josta jaetaan lisäpisteitä. Likenäs käynnistyy sunnuntaina klo 13.18 Suomen aikaa.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä ajaa sensaatiomaisesti – Jari-Matti Latvalalla surkeaa

Kommentoi Facebookissa