Kalle Rovanperälle ”torjuntavoitto” Belgiassa

Kalle Rovanperä ei varmistanut maailmanmestaruuttaan Belgian MM-rallissa. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Ott Tänak ajoi Belgian MM-rallin voittoon. Perjantaina kolaroinut Kalle Rovanperä sai viisi ylimääräistä pistettä voitettuaan Power Stagen.

RALLI Hyundain virolaiskuski Ott Tänak ajoi toiseen perättäiseen MM-rallivoittoonsa voitettuaan Belgian MM-rallin. Tänak piti toiseksi sijoittuneen Toyotan Elfyn Evansin takanaan viiden sekunnin marginaalilla.

Toyotan Kalle Rovanperän ralli meni pieleen jo perjantaina. Hän ajoi rajusti ulos, mutta palasi lauantaina tositoimiin, kun Toyota sai hänen autonsa ajokelpoiseksi.

Rovanperä keskittyi sunnuntain Power Stageen, josta oli jaossa lisäpisteitä. Rovanperä ajoikin pätkän voittoon ja saavutti viisi lisäpistettä. Tänak oli pätkän neljäs ja sai vain kaksi lisäpistettä.

– Power Stagen voitto ja täydet viisi pistettä siitä! Tämä ei ole toivomamme tulos Belgiasta, mutta saimme sentään jotain perjantain virheen jälkeen, viestitti Rovanperä Twitterissä

Toyotan Esapekka Lappi oli rallin kolmas. Voittokamppailuun hänellä ei ollut jakoa, mutta palkintosija tuli, kun kotiyleisön suosikki Thierry Neuville ajoi ulos.

– Yritämme parhaamme saavuttaa hyviä tuloksia ja olemme mielestäni olleet aiemmin tänä vuonna vähän epäonnisia. Nyt kaikki on loksahtamassa paikoilleen. Emme olleet nopeimpia tässä rallissa, mutta emme tehneet virheitä. Se toi ison palkinnon, Lappi sanoi WRC:n haastattelussa.

Rovanperän pistesaldo Belgiasta jäi viiteen, mutta hän on silti edelleen MM-sarjan suvereenissa johdossa. Kasassa Rovanperällä on 203 pistettä, kun toisena olevalla Tänakilla on 131 pisteellä.

Kaudesta on ajamatta neljä MM-rallia. Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa mestaruutensa seuraavassa osakilpailussa Kreikassa, joka ajetaan 8.-11. syyskuuta. Rovanperä olisi varma mestari, mikäli hän johtaisi MM-sarjaa Kreikan jälkeen 90 pisteellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä rysäytti ulos – mestaruus ei ratkea vielä

Kommentoi Facebookissa