Kalle Rovanperältä kova näyttö Jyväskylässä – nuorukaista viedään Toyotalle

Kalle Rovanperä on WRC 2 Pro -luokan mestari kaudella 2019.

Kalle Rovanperä on WRC 2 Pro -luokan mestari kaudella 2019. (Kuva Toni Ollikainen/ AKK Sports)

Kalle Rovanperä ajanee ensi vuonna jo WRC:n pääluokassa. Todennäköisin vaihtoehto on Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli.

RALLI Kalle Rovanperä, 18, oli murskaavan ylivoimainen Jyväskylän MM-rallissa, Neste Rallissa WRC2 Pro -luokan taistelussa. Skoda-kuljettaja vei nimiinsä jo neljännen kerran luokan ykköstilan. Nyt eroa lähimpään haastajaan, Eric Camilliin kertyi massiiviset 4.47 minuuttia.

Harva kuljettaja on pystynyt dominoimaan rallia, kuten Rovanperä teki, ajamalla luokkansa pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle.

– Ajoimme lopussa varman päälle. Erikoiskokeet olivat hyvässä kunnossa, mutta koska emme taistelleet sijoituksesta, niin ainut tavoite oli maaliin pääsy, tiivisti Rovanperä.

Viikonloppu oli Rovanperän näytöstä, sillä missään vaiheessa tilanne ei ollut livetä nuorukaisen käsistä. Ja kun kartanlukija Jonne Halttunen tiputteli nuotit ammattimiehen tarkkuudella, saattoi Rovanperä keskittyä lähinnä vain erikoiskokeista nautiskeluun.

Samalla vahvistui myös pistejohto WRC2 Pro -luokassa. Rovanperän etumatka Mads Östbergiin on jo 38 pistettä, joten mestaruus on melkoisella varmuudella matkaamassa suomalaiselle.

– Jatkettiin siitä, mihin viime vuonna jäätiin. Ralli meni niin kuin pitikin, joten hienolta tuntuu. Nyt ei ollut kovaa taistelua, joten sillä tavalla oli vähän eri fiilis ajaa. Mutta mahtavaahan tämä oli. Täällä on maailman hienoimmat erikoiskokeet, Rovanperä tuuletti.

Rovanperän ralliuran suhteen kaikki asiat ovat mallillaan huikeaa tulevaisuutta ajatellen. Miestä on kovaa vauhtia viety jo Toyotan tiimiin ensi kaudeksi, mutta niistä suunnitelmista nuorukainen ei ole vielä halukas juttelemaan sen enempää.

– Kaikki näyttää nyt hyvältä. Meillä on ollut vauhtia monissa ralleissa, ja voitimme kisan asfaltillakin ennen tätä rallia.

Toyota lienee Rovanperän todennäköisin vaihtoehto ensi kaudeksi. Hän korvaisi siellä mahdollisesti Kris Meeken. Todennäköisesti Jari-Matti Latvala ja MM-sarjan kärkimies, Jyväskylän voittaja Ott Tänak jatkavat Toyotalla.

Tänak, Latvala ja Rovanperä muodostaisivat Toyotalla loistavan kolmikon. Tänak olisi tallin ykköstykki, Latvalan toisi arvokasta kokemusta ja Rovanperä keräisi arvokasta oppia.

Rovanperällä on tietysti muitakin vaihtoehtoja. Kaikki MM-sarjan tehdastallit ovat kiinnostuneita maailman lupaavimmasta rallikuskista.

Teksti Miika Wuorela, Jyväskylä + Otto Palojärvi

Lue myös: Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala nujersivat pahan putkensa – saattoi pelastaa uran jatkon

Kommentoi Facebookissa