Kanada kuilun partaalla jääkiekon MM-kisoissa – hävisi myös Saksalle

Suomalainen Toni Söderholm valmentaa Saksan jääkiekkomaajoukkuetta

Suomalainen Toni Söderholm valmentaa Saksan jääkiekkomaajoukkuetta. (Kuva AOP)

Saksa voitti Kanadan 3-1. Kanada on lähellä putoamista MM-kisojen jatkopeleistä.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon MM-turnaus Riiassa jatkui maanantainakin yllätysten merkeissä. Suursuosikki Venäjä hävisi alkuillan ottelussa Slovakialle maalein 1-3 ja myöhemmin illalla Saksa voitti Kanadan 3-1.

Kanadalla on kolmesta ottelusta käsittämätön tili. Sillä on nolla pistettä maalieron ollessa 2-10. Kanadan viimeistelyprosentti on koko turnauksen heikoin Italian ja Britanniankin ollessa edellä.

Saksa-ottelua Kanada hallitsi kyllä mielin määrin. Maalinteko vain oli ylivoimaista ja Saksa osui muutamista harvoista paikoistaan.

Miten on mahdollista, että Kanada on ajautunut tilanteeseen, jossa se on lähellä putoamista jatkopeleistä? Joukkue on tietysti ollut vasta muutaman päivän yhdessä ja suurempi kaukalo on monille joukkueen pelaajille outo. Nuorille Kanadan NHL-pelaajille MM-turnaus on outo ympäristö jääkiekon ollessa Euroopassa erilaista.

Silti Kanadan voi hyvällä syyllä todeta alisuorittavan. Joukkueen pelaajien yhteenlaskettu palkka on turnauksen suurin. Valtaosalle Kanadan pelaajista maksetaan vuodessa miljoonia jääkiekon pelaamisesta.

Tilanne on nyt se, että Kanadan on voitettava neljä viimeistä peliään, tai muuten sen turnaus päättyy varmasti alkulohkoon. Vastassa Kanadalla ovat vielä Norja, Kazakstan, Italia ja Suomi.

Ensi viikon tiistaina puoliltapäivin alkava Suomi-ottelu voi olla hyvinkin se peli, jossa Kanada pelaa jatkopaikan kohtalostaan. Mahdollista on, että se ottelu olisi pudotuspeli Suomellekin.

Toisessa lohkon ottelussa Latvia voitti Italian 3-0. Latvia kärsi tehottomuudesta, mutta Italian joukkue on niin heikko, ettei sillä ole realistisia mahdollisuuksia voittaa tässä turnauksessa ketään.

Mestarisuosikki Venäjä shokeerasi 1-3 -tappiolla Slovakialle. Yllättäen Slovakia on voittanut kaikki kolme otteluaan ja voi hyvinkin mennä puolivälieriin arvokisoissa ensi kertaa sitten vuoden 2013.

Neuvostoliiton kiekkolegenda Boris Mihailov haukkui Venäjän joukkueen esityksen maansa medialle. Neuvostokiekon karut opit sisäistänyt Mihailov täräytti, että Venäjän pelaajia pitäisi rangaista.

Tshekki avasi pistetilinsä voittamalla Valko-Venäjän hikisesti jatkoajalla 3-2. Ruotsin sunnuntaina voittaneella Valko-Venäjällä on koossa neljä ja Saksalla kaksi pistettä.

Lohkon tilanne on kiharainen. Nollakerhossa oleva Ruotsi saattaa hyvinkin tipahtaa jatkosta jo alkusarjan jälkeen hävittyään Valko-Venäjän lisäksi Tanskalle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kazakstan shokeerasi suomalaista kiekkokansaa – Leijonille voi käydä vielä köpelösti

Kommentoi Facebookissa