Kanada vei jääkiekossa nuorten MM-kultaa – Pikkuleijonien loppusijoitus kuudes

Kanada sai juhlia jälleen nuorten MM-kultaa jääkiekossa kolmen vuoden tauon jälkeen.

Kanada sai juhlia jälleen nuorten MM-kultaa jääkiekossa kolmen vuoden tauon jälkeen. (Kuva AOP)

Ruotsi koki katkeran tappion U20-kisojen loppuottelun viimeisillä minuuteilla.

JÄÄKIEKKO Yhdysvalloissa Buffalossa käydyt jääkiekkoilun nuorten U20 MM-kisat sujuivat Suomelta hieman alavireisesti, lopullinen sijoitus Nuorilla Leijonilla oli kuudes.

Naapurimaamme Ruotsi sen sijaan selvitti itsensä loppuotteluun, mutta tunnelmat sen jälkeen olivat myös alakuloiset. Kolmen kruunun juniorit eivät ole voittaneet nuorten ratkaisupeleissä Kanadaa sitten vuoden 1978, eikä niin käynyt nytkään.

Kanada onnistui laukomaan kiekon jo ensimmäisessä erässä Ruotsin maalivahdin Filip Gustavssonin selän taakse, mutta peli oli vihelletty poikki sitä ennen. Toisessa erässä ajassa 21.49 Dube Dillon räjäytti kanadalaisyleisön viimein huutomyrskyyn taitavan syöttöpelin päätteeksi tekemällään avausmaalilla.

Erän puolivälin jälkeen Ruotsin Lias Andersson otti estämisestä jäähyn, mutta maalin teki Ruotsi. Tim Söderlund ampui rannelaukauksella lukemiksi 1–1. Ruotsi oli hallitseva joukkue lähes koko pelin ajan, mutta tolppalaukauksia lähemmäs kumpikaan tarkasti pelannut joukkue ei tuntunut pääsevän.

Kolmannen erän puolivälissä Ruotsi selvisi kahdesta lähes peräkkäin saamastaan jäähystä, mutta loppuvihellystä jo odotettaessa ajassa 58.20 Tyler Steenbergen ohjasi voittomaalin 2–1. Alex Formenton teki tyhjään maaliin loppulukemiksi 3–1 ajassa 58.46.

Ruotsalaisten yritykset päättyivät lopullisesti liian kuumiin tunteisiin ja minuutti ennen loppua saatuihin kahteen rangaistukseen, toinen väkivaltaisuudesta ja toinen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kommentoi Facebookissa