Suomi on teemamaa maailman merkittävimmässä miesten muotitapahtumassa Firenzessä

Merkkituotteet ovat tärkeitä nuorille miehille, ja he kiinnittävät pukeutumiseensa yhtä paljon huomiota kuin nuoret naiset.

Merkkituotteet ovat tärkeitä nuorille miehille, ja he kiinnittävät pukeutumiseensa yhtä paljon huomiota kuin nuoret naiset. (Kuva STM)

Miehet ovat valmiimpia maksamaan vaatteesta keskimäärin enemmän kuin naiset.

MUOTI Miesten vaatemarkkinoiden tulevaisuuden suunnannäyttäjiä ovat erityisesti nuoret miehet. Merkkituotteet ovat tärkeitä nuorille miehille, ja he kiinnittävät pukeutumiseensa yhtä paljon huomiota kuin nuoret naiset, käy ilmi Suomen Tekstiili & Muoti ry:n teettämästä kuluttajatutkimuksesta.

– Myymälöitä ja verkkokauppoja suunniteltaessa onkin hyvä muistaa miesten ja naisten kuluttajakäyttäytymisen erilaisuus ja esimerkiksi se, että miehet etsivät helppoja valintoja ja ostavat kokonaisuuksia. He ostavat vaatteita useimmiten tarvehakuisesti – mies lähtee ostoksille, kun tietää, mitä tarvitsee, mutta voi sitten ostaa kerralla enemmän, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

Miehet ovat myös valmiimpia maksamaan vaatteesta keskimäärin enemmän kuin naiset. Vaatekaupassa miehet arvostavat henkilökohtaista palvelua.

– Henkilökohtaisen palvelun toive voi olla yksi syy sille, että miehet ostavat verkkokaupoista harvemmin kuin naiset. Mielenkiintoinen huomio on kuitenkin, että nuoret miehet pitävät nettikaupoissa surffailusta ja tuotteiden selailusta. He todennäköisesti hakevat verkkokaupasta inspiraatiota pukeutumiseensa, Auvinen sanoo.

Maailmalla pinnalla oleva athleisure-trendi näkyy miesten muodissa. Miesten urheiluvaatteiden kauppa käy hyvin, ja rentoa sporttista tyyliä suositaan muutoinkin kuin urheillessa, jopa bisnespukeutumisessa. Miesten suosikkibrändien joukossa ulkoilu- ja urheilumerkit korostuvat huomattavasti naisia enemmän.

Kasvava kiinnostus suomalaista muotia ja suunnitteluosaamista kohtaan näkyy siinä, että Suomi on kansainvälisesti erittäin merkittävien Pitti Uomo -miestenvaatemessujen teemamaa. Firenzessä 9.–12.1.2018 järjestettävillä messuilla nähdään niin tuttuja suomalaisyrityksiä kuin nousevia suunnittelijakykyjä.

Kiinnostavia ovat esimerkiksi jo pitkään toimineiden brändien ja nuorten suunnittelijoiden yhteistyömallistot. Brändiuudistuksen tehnyt miestenvaatemerkki Turo on tehnyt yhteistyömalliston Lontoossa työskentelevän suomalaisen Ikla Wrightin kanssa. Kajaanilainen R-Collection lanseeraa kansainvälisesti palkitun Maria Korkeilan suunnitteleman malliston, ja muun muassa Galeries Lafayettelle työskennellyt Rolf Ekroth on saanut yhteistyökumppanikseen outdoor-osaaja Haltin.

– Olemme viimeisen parin vuoden aikana osallistuneet Pariisin miesten muotiviikoille ja olleet mukana Finpron yhteisvientihankkeissa, jotka ovat suuntautuneet pääosin Aasiaan. Pittistä toivomme ostaja- ja mediakontakteja sekä uusien ovien avaamista, jotka johtavat tulevaisuudessa asioita taas eteenpäin, kertoo messujen ensikertalaisen Nomen Nescion toimitusjohtaja ja suunnittelija Niina Leskelä.

Pitti Uomo -messujen Guest Nation Finland -osastolla on mukana kahdeksan brändiä ja suunnittelijaa: Ikla Wright x Turo, Maria Korkeila x R-Collection, Nomen Nescio, Rolf Ekroth, Formal Friday, Mannisto, Saint Vacant ja Vyner Articles. Tämän lisäksi Makia, FRENN ja Gemmi ovat mukana messuilla omilla osastoillaan.

Teemamaa on huomioitu maailmalla laajasti muun muassa Vogue Italian juttusarjassa ja päivälehti La Repubblican kahdeksansivuisessa artikkelissa Helsingistä ja miesten muodista.

Pitti Uomo

Pitti Uomo on maailman merkittävin miesten muodin tapahtuma, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa Italian Firenzessä.

  • 1230 brändiä
  • 36 000 kävijää
  • Yli 24 000 ostajaa
  • Vieraita yli 120 maasta

Kommentoi Facebookissa