Kanadan uskottavuus koetuksella – jääkiekon nuorten MM-kisoissa raju yleisökato

Nuoret Leijonat juhlii maalia. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Nuoret Leijonat on joutunut pelaamaan lähes tyhjille katsomoille. Kanadan otteluissakin on ollut nuorten MM-kisoissa vain reilut 3000 katsojaa.

JÄÄKIEKKO Nuorten jääkiekon MM-kisat pelataan poikkeuksellisesti elokuussa, koska viime joulukuussa turnaus keskeytettiin Edmontonissa lukuisten koronatartuntojen takia. Nyt korona on saatu kuriin, mutta yleisö näyttää karttavan otteluita.

Suomi on pelannut ottelunsa Latviaa ja Tshekkiä vastaan lähes tyhjille katsomoille. Kanadan otteluissakaan ei ole ollut paikan päällä 3000 katsojaa enempää.

Edmontonin Rogers Place -areenalle mahtuu jääkiekko-otteluihin 18 500 katsojaa. Jälkiviisaana voisi todeta, että turnaus olisi ollut fiksumpaa siirtää pienemmälle areenalle.

Mistä yleisökato sitten johtuu? Kanadassa selitykseksi on tarjottu epäsopivaa ajankohtaa. Edmontonissa on kesälomakausi meneillään, eikä jääkiekko jaksa silloin innostaa.

Mahdollisesti Kanadan jääkiekkoliiton Hockey Canadan sekoilutkin vaikuttavat. Kanadan takavuosien juniorimaajoukkueiden raiskauskohut ovat kuohuttaneet julkisuudessa ja Hockey Canada on hoitanut julkisuuskuvaansa kaikkea muuta kuin kiitettävästi. Hockey Canadan väitetään perustaneen rahaston seksuaalisesta ahdistelusta syytettyjen pelaajien oikeudenkäyntikuluihin.

Juniorimaajoukkuejääkiekko on saanut Kanadassa viime aikoina rajusti kuraa niskoilleen. Ikävällä julkisuudella on varmasti selityksensä siihen, miksi yleisöä ei innosta tulla katsomaan Edmontoniin nuorten MM-kisoja.

Suomessa nuorten MM-kisoja on median toimesta hehkutettu jääkiekon megatapahtumaksi suorastaan hurmoshengessä. Tämä on ollut seurausta pitkälti turnauksen valtavasta suosiosta Kanadassa, joka nyt uhkaa romahtaa.

Vuonna 2016 nuorten MM-kisoissa oli paikan päällä peräti viitisentuhatta kanadalaisturistia. Heitä oli enemmän kuin Kanadan otteluissa on ollut tänä vuonna paikan päällä Edmontonissa.

Hockey Canadan uskottavuus on totisesti koetuksella. Viime talvena kisajärjestäjät mokasivat Edmontonissa ja Red Deerissä koronakuplan, mikä johti kisojen peruuntumiseen. Tämäkin on saattanut vaikuttaa yleisökatoon Edmontonissa uudella yrityksellä.

Suomi on voittanut Edmontonissa toistaiseksi Latvian ja Tshekin ja varmistanut paikkansa puolivälieriin. Sunnuntaina Nuoret Leijonat kohtaa Slovakian.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuoret Leijonat voitti Tshekin pitkän kaavan kautta

Kommentoi Facebookissa