Kansallispuiston alueelle kadonnutta naista etsittiin – paikka oli syrjässä ja vaikeakulkuisessa maastossa

Lapin syksyinen luonto on kaunis, mutta pitkät välimatkat voivat yllättää tottumattoman retkeilijän.

Lapin luonto on kaunis, mutta pitkät välimatkat voivat yllättää retkeilijän. (Kuva Fotolia)

Lapin rajavartioston helikopteri ja Rajavartiolaitoksen koirapartio etsivät naista, joka lopulta löysi erämaakämpälle omin voimin.

KADONNUT Poliisi sai ilmoituksen Urho Kekkosen kansallispuiston alueella kadonneesta henkilöstä keskiviikkoiltana 8.8. klo 20.06.

Selvisi, että kyseessä oli neljän hengen seurue, joka oli keskiviikkona aamulla lähtenyt Hammaskurun varaustuvalta tarkoituksenaan kävellä Vongoivan kammille. Kielisvaaran kohdilla yksi seurueesta oli lähtenyt yksin toista reittiä kammia kohti.

Muu seurue oli saapunut iltapäivästä perille, mutta ryhmästä erkaantunutta ei kuulunut kammille. Seurueeseen kuulunut 67-vuotias nainen lähti etsimään ryhmästä erkaantunutta noin kello 17.00. Kello 20.45 selvisi, että ryhmästä Kielisvaaran kohdalla erkaantunut oli palannut Hammaskurun kämpälle hyvissä voimissa.

Kadoksissa on kuitenkin 67-vuotias nainen, jolla ei ole mukanaan mitään varusteita kuin vain päällään olleet vaatteet – tumma T-paita ja mustat housut.

Illan ja yön aikana naista etsittiin Lapin rajavartioston helikopterin ja Rajavartiolaitoksen koirapartion voimin tuloksetta. Etsintöjä jatketaan heti tänään aamusta. Mukaan on hälytetty kolme Rajavartioston koirapartiota. Paikka on syrjässä ja vaikeakulkuisessa maastossa. Kaikkia alueella liikkuvia pyydetään tarkkailemaan maastoa kadonneen löytymiseksi.

  • EDIT 12.00: Kadoksissa ollut nainen löysi itse Hammaskurussa olevalle kämpälle to 09.08. noin klo 11.00 aikaan. Kämpässä olleet muut seurueeseen kuuluneet ilmoittivat asiasta hätäkeskukseen. Kadoksissa ollut nainen oli hieman kylmettynyt, mutta muuten kunnossa.

Lue myös: Erämaahan kadonneen pariskunnan naisen jäännökset löytyivät – kaukana menehtyneestä miehestään

Kommentoi Facebookissa