Kärpät noussut kurjasta jaksostaan voittoputkeen

Kuva Fotolia

Välillä varjojen mailla tarponut Oulun Kärpät on SM-liigassa nyt neljän ottelun voittoputkessa.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät on löytänyt hyvän vireen SM-liigassa. Keskiviikkona se murjoi JYPin 4-0.

Kärpillä on ollut ajoittain suuriakin vaikeuksia, mutta nyt oululaiset ovat napsineet jo neljä voittoa putkeen.

Kärpät ratkaisi keskiviikon ottelun jo avauserän lopulla, kun se siirtyi 2-0-johtoon. Tästä JYP ei enää missään vaiheessa kunnolla toipunut.

– Aloitimme hyvin, mutta JYP puolusti kyllä hyvin, emmekä oikein päässeet ytimeen. Sitten saimme kuitenkin kaksi maalia, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki aloitti.

– Se auttoi meitä kyllä paljon, mutta oli JYPilläkin aika hyvät paikat ensimmäisessä erässä, mutta Meriläinen oli mies paikallaan, Marjamäki jatkoi.

Toinen erä JYPille vaikea ja Kärpät vei peliä mielin määrin.

– Toisessa erässä tuntui, että peli on meillä hanskassa, mutta ei saada tulosta. Sitten saimme tärkeän maalin ja päästiin iskemään. Sitten se 4-0-maali ratkaisi koko pelin, Marjamäki näki.

Marjamäen mielestä Kärppien joukkueessa on havaittavissa kasvua.

– Kolmannen erän pelasimme fiksusti ja ammattimaisesti, miten pitääkin. Ei jätetty kiekkoja vääriin paikkoihin. Joukkue on kasvanut voittavaan kiekkoon. Tietysti kun lukemat on 4-0, niin pitää olla tyytyväinen. Tänään oli sellainen tasapainoinen ja ammattimainen suoritus koko joukkueelta, Marjamäki kehui.

TPS teki keskiviikon Liiga-kierroksella kovan tempun ja jätti Ilveksen Tampereella nollille.

– Kova ja tasainen liigapeli oli taas, kuten nämä kaikki neljä peliä Ilvestä vastaan ovat olleet, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

Edellisellä Tampereen-reissulla Ahokas iloitsi siitä, että TPS pääsee vielä kerran mittaamaan Ilveksen Tampereelle ja reissusta tarttuikin mukaan maukas revanssi.

– Olin tyytyväinen alivoimaan tänään, se oli tosi hyvää. Sitten viimeksi olimme täällä toisessa erässä helisemässä, mutta nyt pelasimme selvästi paremman toisen erän, Ahokas luetteli parannuksia.

TPS:n maaleista vastasivat vasta päätöserässä Aarne Intonen ja Mikael Pyyhtiä.

– Heillä on ollut vähän ruuti märkää, mutta hyvä, että nyt tuli onnistumisia. Lassi (Lehtinen) oli maalissa myös todella hyvä. Kaikki neljä ketjua olivat tänään työhaalarit päällä, Ahokas kehui omiaan.

Olli Jokisen valmentama Mikkelin Jukurit kyntää syvällä. Ässät kaatoi sen keskiviikkona 2-1 ja Jukureiden tappioputki venähti jo neljän ottelun mittaiseksi.

Jukurit on sijalla 11 ja sen ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan ja HPK:hon on nyt kaksi pistettä. Ässillä menee sen sijaan lujaa: se on kolmen voiton putkessa ja porilaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Ässät on sarjataulukon sijalla kahdeksan.

Jumbojoukkue SaiPan kurimus sai jälleen jatkoa. Vaasan Sport murjoi lappeenrantalaiset 5-2 ja samalla SaiPan tappioputki venähti jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Sportin kahden tappion putki sen sijaan katkesi ja vaasalaiset jatkavat sijalla 12. Sport taistelee vielä tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK:n putki kasvoi entisestään – Ville Peltonen arvosteli tuomareita

Kommentoi Facebookissa