Kärpät toipui heikommasta jaksostaan – Lukko jyrää hurjassa putkessa

Kärpät kamppailee kiekkoliigan kärkipaikasta.

Kärpät kamppailee kiekkoliigan kärkipaikasta. (Kuva AOP)

Rauman Lukko porskuttaa hurjassa voittoputkessa ja on enää pisteen päässä kolmospaikasta.

JÄÄKIEKKO Viime aikoina vaikeuksissakin ollut SM-liigan kärkijoukkue Kärpät oli torstaina parempi kärkikamppailussa Ilvestä vastaan. Kärpät kairasi täyden pistepotin 3-0-tuloksella.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli omiensa esitykseen tyytyväinen.

– Todella hieno esitys todella kovaa joukkuetta vastaan. Onnistuimme tänään hyvin. Justus Annunen oli viimeisenä lukkona ja hyvin pelattiin alivoimilla. Hieno suoritus kovaa kotijoukkuetta vastaan, Kärppien päävalmentaja Manner sanoi medialle.

Tappiostaan huolimatta Ilves säilytti kolmospaikkansa. Ässille jatkoajalla hävinnyt neljäntenä oleva KooKoo seuraa Ilvestä pisteen päässä tasapisteissä Lukon kanssa.

Viidentenä oleva Lukko jyrää peräti yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Torstaina Lukko kaatoi HPK:n 2-0.
Lukon päävalmentaja Pekka Virralla oli tyhjä olo ottelun jälkeen.

– Tyhjä olo tietenkin. On tässä ollut kova tahti ja niin kuin kollega (Antti Pennanen) tuossa sanoi, niin pelin laatu oli todella kova. Vähän harmittaa, että sitä ei aina nähdä näissä arkipeleissä ja peleissä, joissa ei tule 13 maalia. Täytyy muistaa, että molemmat pelasivat myöhään iltaan eilen ja näin hyvä peli saatiin aikaiseksi, Virta sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Pelin vaatimustaso oli todella kova ja tarkoitan sillä sitä, että jokainen tyhmä ratkaisu tuotti tilanteen omaan päähän. Siitä olen tyytyväinen, että pelasimme voittavaa jääkiekkoa ja puolustimme todella hyvin hyökkäysalueellakin pysymällä kiekossa. Olen tyytyväinen etenkin pelin rakenteeseen. Jätettiin sellainen toivomisjääkiekko pois ja otettiin työjääkiekko tilalle, Virta analysoi.

Ässien viiden ottelun mittainen tappioputki meni poikki torstaina. Ässät haki 3-2-yllätysjatkoaikavoiton Kouvolasta KooKoon vieraana.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen tietysti tulokseen, mutta ilta ei ollut helppo.

– Kyllä tämä oli selviytymistaistelua, ei siitä ole kahta sanaa, Selin aloitti lehdistötilaisuudessa.

– Toisessa erässä alkoi näkyä tuo KooKoon mahtava vire. Heillä oli energiaetu tähän iltaan. Sen jälkeen se oli sitä taistelua ja ennen kaikkea kolmas erä. (Daniil) Tarasov oli mahtavassa vireessä ja antoi meille mahdollisuuden ottaa pisteitä. (Aleksi) Rekoselle pitää nostaa hattua siitä, että uskalsi ratkaista. Kaiken kaikkiaan tuo joukkueen taisteluilme lämmittää. Eilen pelasimme Helsingissä kovan pelin ja tänään saimme vielä kovempaa kyytiä, mutta selvittiin, Selin kiitteli.

KooKoo oli ennen iltaa seitsemän ottelun voittoputkessa, mutta se nasahti nyt poikki. KooKoo on ottanut kuitenkin pisteitä jo 13 ottelussa putkeen.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Tehoton Jokerit nousi kuilun partaalta

Kommentoi Facebookissa