Jokereille oli vähällä käydä köpelösti – ”Oli tehottomuutta ja vastustaja taas tehokas”

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hakkasi päätään seinään, mutta Sami Lepistö pelasti joukkueen häpeältä.

JÄÄKIEKKO Jokerit palasi KHL:ssä torstaina voiton makuun kukistettuaan Helsingissä jatkoajalla Admiral Vladivostokin jatkoajalla 3-2. Jokerit pelasi tehottomasti, mutta nappasi silti täyden pistepotin.

Jokereille oli vähällä jäädä luu käteen. Maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Sami Lepistö tasoitti viimeisellä minuutilla 2-2:een. Sama mies viimeisteli jatkoajalla voittomaalin.

Jokereilla riitti laukauksia, mutta vastustaja pysyi silti pelissä mukana.

– Tämä oli hyvätasoinen jääkiekko-ottelu, jossa oltiin kaksi erää aika selkeästikin niskan päällä. 54 laukauksella peli oli silti 2-2. Tuntui, että oli tehottomuutta ja vastustaja taas tehokas, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi seuransa nettisivuilla.

Jokerit oli edellisessä ottelussaan tiistaina hävinnyt Barys Nur-Sultanille 1-5. Siinä ottelussa Jokerit ei todellakaan ollut parhaimmillaan. Siinä valossa nousi Admiral-ottelussa kuilun partaalta voittoon oli kelpo suoritus.

– Pari tappiota oli alla, eikä kolmannessa erässä oltu ihan parhaimmillamme. Jäähytkin vähän sotkivat pelaamista. Tehtiin iso maali ilman maalivahtia, vielä jatkoajalla tapettiin jäähy ja perään tuli voittomaali. Kun katsoo mitä tahansa tilastoa, niin varmaankin tämä voitto ansaittiin, mutta tiukoille se meni. Hienoa, että joukkue venyi lopussa, Marjamäki ilmoitti.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa neljäntenä. Kaksi pistettä Admiral-ottelussa merkitsivät, etteivät mahdollisuudet divisioonavoittoon ja läntisen konferenssin kakkossijaan ainakaan heikentyneet.

Lauantaina Jokerit saa vieraakseen ulkomaalaispelaajien voimin operoivan kiinalaisjoukkue Kunlun Red Starin. Kiinalaisjoukkue juhlistaa kiinalaista uutta vuotta sopivasti Helsingissä.

Jokereiden neljän perättäisen kotiottelun putken päättää sunnuntaina öljyputkien ja neuvostokerrostalojen kaupungin Nizhnekamskin joukkueen Neftehimikin vierailu Helsingissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereilta kotiottelussa surkea esitys

Kommentoi Facebookissa