Kärpille yllättävä avaustappio – Lukko nousi kärkeen

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Kärpät koki avaustappionsa hävittyään KalPalle 1-5. Lukko voitti HIFK:n 3-2 ja nousi SM-liigan kärkipaikalle.

JÄÄKIEKKO Viisi ottelua käsittäneen SM-liigan perjantain kierroksen suurin yllätys nähtiin Kuopiossa. KalPa yllätti sarjakärki Kärpät tempaistuaan taululle murskalukemat 5-1.

Kim Nousiainen (2+0) ja Aleksi Klemetti (1+1) nousivat KalPan sankareiksi. Kärppien ainoan maalin teki kokenut Jussi Jokinen.

Kärpille tappio oli kauden ensimmäinen. Joukkue myös menetti sarjataulukon kärkipaikkansa Lukon voitettua HIFK:n Helsingissä 3-2. Lukko, Ilves ja Kärpät ovat tasapisteissä Lukon ollessa kärjessä paremman maalieronsa turvin.

HIFK sai otteluun virkeän alun, mutta avauserässä Lukko iski maalit ja karkasi jo 3-0-johtoon. Se etumatka oli liikaa HIFK:lle.

– Kohtasimme tänään parhaimman joukkueen, jota olemme tähän mennessä kohdanneet. Saimme hyvän startin pelillisesti, mutta tietysti ensimmäinen erä meni 0-3, joten aika pitkä etumatka annettiin. Ensimmäinen erä oli tasainen, Lukko oli toisessa parempi. Kolmannessa olimme kuskin paikalla ja pelasimme hyvin, mutta se ei riittänyt, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen harmitteli.

HIFK:n puolustaja Mikko Kousa loukkaantui ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Hän on tuorein lisäys HIFK:n lasarettiosastolle.

– Menee kuviin, että ei se tilanne varmaan kauhean hyvä ole, mutta en osaa sanoa sen tarkemmin, Pikkarainen sanoi.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

HIFK on kärsinyt jo vuosia loukkaantumissumista. Päävalmentaja ei voi asiaa ymmärtää.

– En ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa aiemmin, jos nyt mietitään, että Kousakin putosi pois. Kyllä se hurja määrä on, Pikkarainen sanoi.

SaiPa sai JYPiä vastaan tylyn alun, mutta lopulta JYP karkasi peräti 5-1-voittoon. Samuel Helenius nousi JYPin hahmoksi tehoilla 1+1.

Tappara kaatoi HPK:n 3-2. Voitollaan Tappara nousi neljänneksi. Viimeisin Suomen mestari HPK on toiseksi viimeisenä voitettuaan tällä kaudella vain yhden ottelun.

Lahdessa paikan päällä oli vain 1176 katsojaa Pelicansin ja Ilveksen ottelussa. Sarjakakkonen Ilves voitti ottelun 4-1.

Pelicans on talousvaikeuksissa ja yleisömäärien perusteella kriisi näyttäisi vain syvenevän. Lahtelaisjoukkue on pelannut tällä kaudella kolme kotiottelua, joiden yleisömäärät ovat olleet 1365, 1225 ja 1176.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Pelastaako Timo Soini jääkiekon Mestiksen?

Kommentoi Facebookissa