Käsittämättömän surkea putki viimein poikki – köysi kiristyy HJK:n ympärillä

Valkeakosken Haka pelaa 2020 Veikkausliigassa (Kuva Fotolia)

Valkeakosken Haka pelaa 2020 Veikkausliigassa (Kuva Fotolia)

VPS otti kauden ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa vasta 20. ottelussaan.

JALKAPALLO Vaasan Palloseura pelasi Veikkausliigassa kauden 19 ensimmäistä otteluaan ilman voittoa. Kahdeskymmenes kerta toden sanoi, kun VPS maanantain kotiottelussaan onnistui voittamaan IFK Mariehamnin 2-1.

Heinäkuun alussa VPS oli vaihtanut valmentajaa Petri Vuorisen saatua kenkää. Päävalmentajaksi nostetulta Christian Sundilta meni lähes seitsemän viikkoa ennen kuin voittotili viimein runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussa avautui.

Se on tietysti toinen juttu, pelastaako VPS sarjapaikkansa. Joukkueella on jäljellä seitsemän ottelua ja siinä ajassa pitäisi kuroa toiseksi viimeisenä olevan KPV:n neljän pisteen etumatka.

Kolmanneksi viimeisenä oleva RoPS taisteli maanantaina Seinäjoella maalittoman tasapelin SJK:ta vastaan. RoPS on kymmenen pistettä VPS:ää edellä. Toiseksi viimeiseksi jäänyt karsii sarjapaikastaan ja viimeiseksi jäänyt putoaa Ykköseen suoraan.

SJK antoi viime perjantaina potkut päävalmentajalleen Alexei Eremenkolle ja jatkoi seuran surullisen kuuluisaa ”valmentajalle potkut -sirkusta”. Eremenkon viimeisissä kolmessa ottelussa SJK ei tehnyt maaleja.

Uuden päävalmentajansa Brian Pagen komennossa SJK ei edelleenkään onnistunut maalinteossa. Pallo saatiin kerran ylärimaan ja rangaistuspilkultakin epäonnistuttiin.

SJK jatkaa sarjataulukossa kuitenkin kuudentena. Kuusi parasta jatkaa runkosarjan jälkeen ylempään loppusarjaan.

Seitsemäntenä oleva FC Lahti voitti maanantain kotiottelussaan FC Hongan 3-2 tehtyään maalinsa ensimmäisen vartin aikana. FC Lahti vahvisti mahdollisuuksiaan ylempään loppusarjaan.

Sunnuntaina surkeasti KPV:lle hävinnyt rahakas HJK on sarjassa viidentenä ja saattaa vielä tipahtaa ylemmän loppusarjan peleistä. HJK:lla on jäljellä enää kaksi peliä ja ainakin toinen niistä pitäisi voittaa.

Ensi lauantaina Espoossa FC Hongan ja HJK:n ottelussa on kova panos. Honka on vain pisteen HJK:ta edellä, eikä kummallakaan olisi varaa hävitä. HJK:lle putoaminen ylemmästä loppusarjasta olisi erityisen häpeällistä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lle käsittämätön emämunaus ja käsittämätön tappio

Kommentoi Facebookissa