Katumaasturibuumi vaatii uhrinsa – Ford lopettaa kahden tila-auton valmistuksen Euroopassa

Valmistuksesta poistuvat Fordin tilamallit saavat muutaman vuoden päästä seuraajat, jotka ovat crossovereita nykymuodin mukaisesti.

Valmistuksesta poistuvat Fordin tilamallit saavat muutaman vuoden päästä seuraajat, jotka ovat crossovereita nykymuodin mukaisesti. (Kuva Ford)

Kompaktiluokan tila-autojen kohtalo ei lupaa hyvää myöskään isommille tilamalleille.

AUTOT Ensimmäiset korkeakattoiset tila-autot ilmestyivät markkinoille 1980-luun alkupuolella, kun Chrysler Voyager, Renault Espace ja Nissan Prairie toimivat idean tienraivaajina. Tila-autojen kysyntä kasvoi vähitellen, ja seuraavan vuosikymmenen mittaan niitä alkoi ilmestyä yhä useamman valmistajan mallistoon eri kokoisina.

Tämän autoluokan suosion aallonharja ajoittui 2000-luvun alkuvuosiin, kun monesta pikku- ja kompaktiluokan autostakin kehitettiin oma tilaversionsa. Myös Ford päätti tehdä kompaktisegmentin Focuksen pohjalta tila-auton, joka tuotiin markkinoille vuonna 2003. C-Maxiksi nimetty auto oli vain viisipaikkainen ja -ovinen, mutta sisätilat olivat silti huomattavasti Focusta väljemmät korkeamman kattolinjan ansiosta.

Toisen sukupolven vuoro koitti vuonna 2011, ja nyt autosta kehitettiin myös Grand C-Maxiksi nimetty seitsemänpaikkainen versio. Focus siirtyi tänä vuonna neljänteen sukupolveensa, mutta uusia tilaversioita sen pohjalta ei ole vielä nähty. Tälle on syynsä, koska ovaalimerkki ilmoitti nyt lopettavansa sekä C-Maxin että Grand C-Maxin valmistuksen Saksan Saarlouisin tehtaallaan.

Tila-autosta oli kehitetty myös Grand C-Maxiksi nimetty seitsemänpaikkainen versio.
Tila-autosta oli kehitetty myös Grand C-Maxiksi nimetty seitsemänpaikkainen versio. (Kuva Ford)

Tila-autojen myynti on kärsinyt viime vuosina niin paljon erilaisten katumaasturien ja crossoverien puristuksessa, että Ford ei enää halunnut lähteä päivittämään C-Maxia ja Grand C-Maxia uusimpien päästömääräysten mukaisiksi. Niinpä jo tuotannosta poistuneeseen kolmannen sukupolven Focukseen perustuvat mallit oli helpompi poistaa valmistuksesta kokonaan.

Tällä on luonnollisesti seurauksensa myös Saarlouisin tehtaan työntekijöille. Tuotantolaitos työllistää tällä hetkellä noin 6190 työntekijää, ja 1600 työpaikkaa voi nyt olla vaarassa tila-autojen tuotannon lopettamisen myötä. Ford aikoo toteuttaa työvoiman vähentämisen poistamalla yhden tehtaan kolmesta vuorosta.

Kompaktiluokan tila-autojen kohtalo ei lupaa hyvää myöskään ovaalimerkin isommille tilamalleille. Mondeon pohjalta tehty viisipaikkainen S-Max ja samaa perusrakennetta hyödyntävä seitsemänpaikkainen Galaxy saattavat olla viikatemiehen seuraavat uhrit. Romaniassa valmistettu pikkutila-auto B-Max tiputettiin Fordin mallivalikoimasta jo aiemmin, joten tila-autojen kohtalo näyttää kaikkea muuta kuin valoisalta.

Niiden vapauttamia markkinarakoja ei olla kuitenkaan jättämässä tyhjiksi. Valmistuksesta poistuvat Fordin tilamallit saavat muutaman vuoden päästä seuraajat, jotka ovat luonnollisesti crossovereita nykymuodin mukaisesti.

Lue myös: Ford esitteli Focuksen maastohenkisen farkun – autoon ei kuitenkaan saa nelivetoa

Kommentoi Facebookissa