Kaukaloita kavennetaan – Jokerit liittyy joukkoon

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit kaventaa kaukalonsa 28 metriin. Osa KHL-joukkueista pelaa jo 26 metriä leveissä NHL-kokoisissa kaukaloissa.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti maanantaina kaventavansa kotikaukaloaan Helsingin Hartwall-areenalla. Kavennusta tehdään kahdella metrillä, joten jatkossa Jokerit pelaa 28 metriä leveässä kaukalossa.

NHL:ssä pelataan 26 metriä leveässä kaukalossa. KHL:ssäkin muutamat seurat, kuten SKA Pietari kavensivat kaukalonsa 26-metrisiksi, jo viime kaudella.

Jokereiden omistaja ja General Manager Jari Kurri ei vielä viime syksynä kannattanut ajatusta kaukaloiden kaventamisesta.

– Vähän herättää kysymyksiä, enkä tasajalkaa hypi tässä vaiheessa. Peliä olen kokenut ja seurannut NHL:ssä ja maajoukkueturnauksissa. Miten tämän päivän pelaajat ovat muuttuneet, miten paljon nopeutta on pelaamiseen tullut. Kokoa ja vauhtia rupeaa olemaan vain enemmän, niin olen huolissani siitä, säilyykö tila ja aika vielä pelissä, Kurri kommentoi tuolloin Sport Contentille.

Kurri totesi vielä tuolloin, ettei kaukaloiden kaventaminen ei takaa, että pelistä tulisi viihdyttävämpää.

– Ne jotka lipusta maksavat, haluavat nähdä hyvää ja viihdyttävää jääkiekkoa. Pystyykö sitä sitten noin pienessä tämän päivän pelaajilla pelaamaan? Se on mulle iso kysymys.

Nyt Jokerit kaventaa kaukaloaan kuitenkin 28 metriin. Mahdollisesti kyse oli kompromissistakin. Venäjällä jääkiekkopäättäjät ainakin ovat kaukaloiden kaventamisen kannalla.

– Intensiteetti kasvaa huomattavasti, kun tila vähenee ja asiat tapahtuvat nopeammin. Pelaajien kohdalla pään pitää raksuttaa tehokkaasti ja jalkojen käydä. Sekä taidon että kamppailupelaamisen merkitys nousee olennaisesti. Aktiivisesti ja yhtenäisesti pelaavat joukkueet menestyvät pienemmässä tilassa, kommentoi Kurri kaventamispäätöstä Jokereiden tiedotteessa.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on tehnyt radikaalin ratkaisun. Pekingin 2022 olympiaturnaus sekä Suomen 2022 järjestämät MM-kisat pelataan NHL-kokoisessa kaukalossa. Myös 2023, 2024 ja 2025 MM-kisat järjestetään pienemmässä laatikossa.

Monissa Euroopan maissa fanit, pelaajat sekä valmentajat ovat vastustaneet kaukaloiden kaventamista. IIHF on kuitenkin päätöksensä tehnyt.

KHL:n kausi keskeytyi maaliskuussa koronaviruspandemian takia, eikä sitä pelata myöhemmin loppuun. Uuden kauden on määrä alkaa syyskuussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaiset NHL-tähdet valitsivat suosikkejaan

Kommentoi Facebookissa