Kauneimmat Joululaulut alkavat Hoosiannasta – suojelijana rouva Jenni Haukio

Rouva Jenni Haukio toteaa, että joulun sanomassa – rakastamisesta ja rakastetuksi tulemisesta – on kyse siitä, ettei ketään jätetä yksin.

Rouva Jenni Haukio toteaa, että joulun sanomassa – rakastamisesta ja rakastetuksi tulemisesta – on kyse siitä, ettei ketään jätetä yksin. (Kuva Dorit Salutskij)

Viime vuonna kauneimmaksi joululauluksi äänestettiin ”Varpunen jouluaamuna”.

JOULULAULUT Suomalaiset kokoontuvat kirkkoihin laulamaan Hoosianna-hymniä ensimmäisenä adventtina 2.12.2018. Siitä alkaa myös Kauneimpien Joululaulujen aika, joka jatkuu aina loppiaiseen saakka. Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

– Viime vuonna kauneimmaksi joululauluksi äänestetyn Varpunen jouluaamuna -laulun sanat, jossa ”köyhälle annetun siemenen sai oma veli enkelten maasta” kuvaavat yhteisvastuun syvintä sanomaa. Olemme kaikki toinen toisillemme sisaria ja veljiä niin kotona kuin myös kansainvälisesti. Juuri tästä on kyse myös joulun sanomassa – rakastamisesta ja rakastetuksi tulemisesta, siitä, ettei ketään jätetä yksin, Jenni Haukio toteaa.

Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään varoja kehitysmaiden lasten hyväksi. Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroin muun muassa vammaisten lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa, perheväkivallan ja lapsityön vastaista työtä sekä tyttöjen koulutusta 15 eri maassa, esimerkiksi Boliviassa, Nepalissa ja Etiopiassa.

Kolmantena adventtina 16.12. sekä loppiaisena 6.1. Yle TV1:ssä nähdään Riemulaulut, joulunajan musiikkipainotteiset tv-jumalanpalvelukset. Molemmat ohjelmat on taltioitu Lähetyskirkossa Helsingissä.

Lisäksi kolmannen adventin ohjelmassa tavataan näyttelijä, valokuvaaja Laura Malmivaara, joka on käynyt valokuvaamassa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Tansaniassa. Loppiaisen ohjelmassa on mukana tähtitieteilijäpappi Risto Heikkilä. Kummassakin jumalanpalveluksessa kerätään varoja Lähetysseuran joulukeräykseen maailman lasten hyväksi.

Lue myös: Jossain sataa valkoista lunta – Gösta Sundqvistin muistolle

Kommentoi Facebookissa