Poliisin golf-autossa on vilkkuvalo ja hälytysääni – sinivalkoinen menopeli partioi lentoasemalla

Golf-auto on hyvä lisä lentoasemalla partioivien poliisien työvälineistöön.

Golf-auto on hyvä lisä lentoasemalla partioivien poliisien työvälineistöön. (Kuva Poliisi)

Poliisin tunnuksilla varustettu golf-auto on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa.

POLIISI Vuodesta 2016 on Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaaleissa voinut nähdä Segwaylla liikkuvan poliisipartion. Nyt Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lentoaseman toimipisteen kalustoon kuuluu myös poliisin tunnuksilla varustettu golf-auto.

– Poliisin tunnuksilla varustettu golf-auto on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa. Pienen kokonsa ja kevyen rakenteensa vuoksi se soveltuu erinomaisesti kulkuneuvoksi lentoaseman sisällä. Poliisilla voi olla lentoaseman sisätiloissa erityyppisiä kuljetustarpeita, ja siihen tarpeeseen golf-auto soveltuu mitä mainioimmin, kertoo ajoneuvotarkastaja Simo Kojo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

Golf-autossa on poliisin tunnusten lisäksi hälytysvalot ja -ääni. Auto otetaan operatiiviseen käyttöön kuluvan viikon aikana, kunhan partiot on ensin perehdytetty auton käyttöön ja sen ominaisuuksiin.

– Golf-auto on hyvä lisä lentoasemalla partioivien poliisien työvälineistöön ja sen avulla voimme parantaa poliisin näkyvyyttä alueella. Olemme oikein tyytyväisiä, kun pitkän odotuksen jälkeen saimme sen tänne, sanoo komisario Harri Vihola Itä-Uudenmaan poliisin lentoaseman yksiköstä.

Helsinki-Vantaan lentoasema on yksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen erityiskohteista. Lentoaseman toiminnan turvaaminen yhdessä muiden alueella toimivien viranomaisten kanssa on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vastuulla.

Lue myös: Maija merellä on Ville – poliisi sai uuden partioveneen 16 vuoden tauon jälkeen

Kommentoi Facebookissa