Kavereiden seurassa ollut kymmenvuotias poika hukkui – lapsia oli kielletty menemästä lammelle

Pelastuslaitoksen sukeltaja löysi pojan kuolleena lammesta. (Kuvituskuva Poliisi)

Poika oli ollut leikkimässä kahden samanikäisen kaverinsa kanssa lammen rannalla.

HUKKUMINEN Poliisi selvittää 10-vuotiaan lapsen kuolemaa Jakomäessä. Poika löytyi hukkuneena Helsingin Jakomäessä sijaitsevasta lammesta sunnuntain 23. heinäkuuta ja maanantain 24. heinäkuuta välisenä yönä.

Lapsen vanhemmat soittivat sunnuntai-iltana hätäkeskukseen, kun poikaa ei kuulunut kotiin. Poliisi etsi kadonnutta lasta muutaman tunnin ajan. Pelastuslaitoksen sukeltaja löysi pojan kuolleena lammesta.

Poika oli ollut leikkimässä sunnuntai-iltana kahden samanikäisen kaverinsa kanssa lammen rannalla, joutunut syvemmälle veteen ja hävinnyt näkyvistä. Kaverit olivat etsineet kadonnutta poikaa aikansa, jonka jälkeen he olivat lähteneet kotiin. Lapsia oli kielletty menemästä lammelle, mutta he olivat kuitenkin menneet leikkimään sinne.

Kuolemansyyn selvittämisen lisäksi tapahtumaa tutkitaan nimikkeillä pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus. Ketään ei epäillä rikoksesta. Hukkuneen pojan seurassa olleet kaverit ovat alle 15-vuotiaita lapsia, eivätkä he ole rikoksesta epäiltyjä.

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun ja olosuhteiden selvittämistä muun muassa puhuttamalla ja kuulemalla ihmisiä. Tapahtuma-aikaan paikalla lammen luona oli ollut myös muita seurueita viettämässä aikaa. Paikalla olleita pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin puhelimitse 0295 471 200 klo 08–16 tai sähköpostitse: nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Veden varaan joutunut mies löytyi hukkuneena – kaksi henkilöä onnistui pelastautumaan

Kommentoi Facebookissa