Keith Armstrong kehuu Arsenalin jättävää Arséne Wengeriä – “Hän toi seuraan jopa omat hammaslääkärit”

Arsene Wenger on johdattanut Arsenalin kolmesti Valioliigan mestariksi, seitsemästi cupin voittoon ja kahdesti liigacupin mestariksi.

Arsene Wenger on johdattanut Arsenalin kolmesti Valioliigan mestariksi, seitsemästi cupin voittoon ja kahdesti liigacupin mestariksi. (Kuva AOP)

Hakan päävalmentaja on pahoillaan siitä, miten Arséne Wengerin ura Arsenalin managerina päättyy.

JALKAPALLO Lontoolainen Valioliiga-seura Arsenal kertoi hiljattain seuran pitkäaikaisen ranskalaismanagerin Arséne Wengerin jättävän paikkansa tämän kauden jälkeen.

Wenger kertoi tarkan pohdinnan ja harkinnan tuloksena tulleensa siihen päätökseen, että pesti Arsenalin pääkäskyttäjänä saa loppua. Hän on 68-vuotias konkarivalmentaja, joka on johdattanut Arsenalin kolmesti Valioliigan mestariksi, seitsemästi cupin voittoon ja kahdesti liigacupin mestariksi. Hänen alaisuudessaan Arsenal on selviytynyt kerran myös Mestarien liigan finaaliin, mutta sen kamppailun FC Barcelona.

Wenger on valmentanut tykkimiehiä syyskuusta 1996 saakka. Suomen miesten Ykkösessä pelaavan valkeakoskelaisseuran FC Hakan brittivalmentaja Keith Armstrong ei ole täysin tyytyväinen siihen tapaan, millä Wengerin aika seurassa päättyy.

– Olen vähän pahoillani siitä, miten asiat loppujen lopuksi menivät. Näin hänen haastattelunsa pari päivää sitten ja hän puhui siitä, mitä hänen kanssaan työskennelleet ihmiset olivat sanoneet kuultuaan lopettamisesta.

”Kun Arséne tuli Arsenaliin, hän kohteli minua kuin miestä. Kuulostaa siltä, kuin minua pidettäisiin kuolleena. Nyt minun ei tarvitse kuolla, kun tiedän mitä ihmiset jo minusta ajattelevat”, Armstrong kertoi Wengerin sanoneen haastattelussa.

– Sellaista se valmentajana oleminen ilmeisesti on. Mutta mietitään mitä hän teki siellä. En ole koskaan tavannut häntä, mutta tunnen Arsenalin pääskouttina toimineen Steve Rowleyn aika hyvin. Puhuimme siitä, mitä Wenger toi seuraan. Hän toi jopa omat hammaslääkärit, omat fysiot ja muuta, mikä oli täysin vierasta englantilaisessa pelissä. Hänellä on ollut suuri vaikutus ei vain Arsenaliin, vaan moneen jalkapalloseuraan, Armstrong kehui.

Emirates Stadionin yleisö antoi Wengerille tylyä palautetta pelistä toiseen viime kausina. ”Wenger ulos!” -kyltit näkyivät lähes poikkeuksetta lehtereiltä.

– Minusta tuntuu pahalta hänen puolestaan, koska hän sai niin paljon paskaa faneilta. Hän sanoi, ettei hänestä tuntunut enää siltä, että fanit ja seura olisivat yhtä. Se pakotti hänet lähtemään. Hän ei ole seura vaan seuran valmentaja. Olen 110 prosenttia varma, että kaikki ne fanit joka antoivat hänelle lokaa, ovat nyt hiukan pahoillaan, Armstrong sanoi.

Armstrongia ei yllättäisi, jos Wenger jatkaisi Arsenalissa jonkin aikaa uuden päävalmentajan apulaisena.

– Jos olisin hän, ottaisin sellaisen roolin ja yrittäisin nauttia elämästäni, koska hänen elämänsä on ollut 22 vuoden ajan Arsenal. Olisi varmasti mukavaa myös nauttia.

Arsenalilla on yhä mahdollisuus voittaa Wengerin alaisuudessa yksi pokaali lisää. Joukkue pelaa Eurooppa-liigan välierissä La Liga -joukkue Atletico Madridia vastaan. Joukkueiden välinen avausosa päättyi viime torstaina Lontoossa lukemiin 1–1. Toinen osa pelataan 3. toukokuuta Madridissa.

Eurooppa-liigan loppuottelu pelataan Lyonissa 16.5. Finaalin toinen joukkue tulee parista Marseille–RB Salzburg. Marseille voitti avausottelun 2–0, joten sillä on jo toinen jalka vahvasti finaalissa.

Vedonlyönti osoittaa, ettei Wengerin urakka Arsenalissa tule todennäköisesti päättymään Eurooppa-liigan voittoon. Kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen kertoimet ovat vain Salzburgille korkeampia kuin Arsenalille.

Kommentoi Facebookissa