Kerrostalon asunnossa räjähti – ”Julkisivu ja parveke tulivat alas ja tippuivat kadulle”

Poliisi tutkii tapahtunutta ja räjähdyksen syytä.

Poliisi tutkii tapahtunutta ja räjähdyksen syytä. (Kuva Fotolia)

Asuinhuoneesta, jossa räjähdys tapahtui, löytyi yksi menehtynyt henkilö.

RÄJÄHDYS Pohjois-Savon pelastuslaitos kertoo, että Varkaudessa Kauppakadulla on myöhään sunnuntaina illalla kerrostalossa tapahtunut räjähdys, jota on seurannut tulipalo. Palosta oli soitettu hätäkeskukseen kello 22.52.

Räjähdyksen voimasta kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui. Pelastuslaitos pelasti kolme henkilöä nostolavalla sekä yhden henkilön pakohuppua käyttäen. Henkilöt olivat altistuneet savulle ja toimitettiin sairaalaan.

Päivystävän palomestarin Timo Nyholmin mukaan pelastetut henkilöt eivät olleet huoneistossa, jossa räjähdys tapahtui.

Huoneisto tuhoutui täysin ja kerrostalon porraskäytävä vaurioitui.
Huoneisto tuhoutui täysin ja kerrostalon porraskäytävä vaurioitui. (Kuva Pohjois-Savon pelastuslaitos)

Kerrostalossa oli kaikkiaan yli 10 ihmistä, muut onnistuivat pääsemään rakennuksesta ulos omin avuin. Asukkaille on järjestetty tilapäismajoitus. Kyseinen huoneisto tuhoutui täysin ja porraskäytävä vaurioitui.

– Kerrostalon julkisivu ja parveke tulivat räjähdyksen voimasta alas ja tippuivat kadulle. Iso kasa kiviä ja tiiliä on irronnut rakennuksen seinästä, Nyholm kertoi Ylelle.

Asuinhuoneesta, jossa räjähdys tapahtui, löytyi yksi menehtynyt henkilö. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Tämänhetkisten tietojen mukaan räjähdykseen ei liity muita epäiltyjä kuin asunnosta menehtyneenä löytynyt.

Poliisi jatkaa vainajan henkilöllisyyden varmistamista sekä tapahtumapaikkatutkintaa yhteistoiminnassa pelastuslaitoksen kanssa. Poliisin arvion mukaan rakennus on toistaiseksi asuinkelvoton ja Varkauden kaupungin sosiaalitoimi on järjestänyt asukkaille tilapäismajoitusta.

Pelastustöihin osallistui 11 pelastustoimen yksikköä sekä viisi ensihoidon yksikköä.

  • EDIT 12.00: Täydennetty poliisin antamilla tiedoilla

Lue myös: Mies uhkasi räjäyttää asunnon – väkivaltarikoksessa loukkaantui yksi henkilö

Kommentoi Facebookissa