Kerrostalon porraskäytävän haju kiinnitti asukkaiden huomion – nuoret miehet kasvattivat kannabista

Poliisi pääsi kasvattamoiden jäljille yleisövihjeiden ja omien tutkimusten avulla.

Poliisi pääsee kasvattamoiden jäljille yleisövihjeiden ja omien tutkimusten avulla. (Kuva Tapio Anttila)

Poliisi on paljastanut useita kannabisviljelmiä tällä viikolla Porin ja Ulvilan alueilla.

HUUMEET Satakunnan kenttävalvonta ryhmä on suorittamassaan huumeiden välittäjiin kohdistuvassa SAVU-projektissa paljastanut useita kannabiksen kasvattamoja. Poliisi on tehnyt etsinnän noin kymmeneen asuntoon Porin ja Ulvilan alueella ja takavarikoinut useiksi kiloiksi laskettavan määrän kannabista niiden yhteydessä.

Asian tutkinnan yhteydessä on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä noin kymmenen henkilöä, lähinnä nuoria miehiä. Osalla kasvatus on ollut määrätietoista kasvattamista huumeen välittämiseksi ja taloudellisen hyödyn saamiseksi. Kaikki kiinniotetut ovat myös itse polttaneet huumeita eri muodossaan.

Huumeen kasvattaminen on tapahtunut useissa Porin ja Ulvilan keskustan läheisyydessä olevissa lähiössä. Kasvatus on tapahtunut monissa kerrostaloasunnoissa ja poliisi pääsi kasvattamoiden jäljille yleisövihjeiden ja omien tutkimusten avulla. Talojen asukkaiden huomio on yleensä kiinnittynyt portaikoissa ilmeneviin viihtyisyyttä vähentäviin hajuhaittoihin.

Poliisi jatkaa kyseessä olevan asian tutkintaa ja uskoo kiinniottojen asiaan liittyen jatkuvan vielä tutkinnan yhteydessä.

Lue myös: Vahingonlaukaus ravintolassa johdatti jäljille – poliisi löysi kolme kannabiskasvattamoa

Kommentoi Facebookissa