Kerttu Niskanen loisti Tour de Skillä – ”Todella tyytyväinen olen”

Kerttu Niskasella on onnistuessaan mahdollisuudet huipputuloksiin. (Kuva Olympiakomitea)

Kerttu Niskanen oli Suomen valopilkku Tour de Skillä uudenvuodenpäivänä hiihdettyään toiseksi.

HIIHTO Kerttu Niskanen hiihti loistavasti Tour de Skin 10 kilometrin takaa-ajokilpailussa Val Müstairissa uudenvuodenpäivänä. Niskanen nousi perinteisen hiihtotavan kisassa upeasti toiseksi.

– Tyytyväinen olen kisaan. Se oli minulle vähän niin kuin väliaikalähtökilpailu. Yritin lähteä nostamaan sijoja niin paljon kuin mahdollista. Oli kiva huomata, että pikku hiljaa kärki sieltä lähestyi. Koitin pitää tasaista vetoa loppuun asti. Todella tyytyväinen olen, että pääsin voitostakin taistelemaan, Niskanen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Vain Norjan sprinttitykki Tiril Udnes Weng oli Niskasta parempi. Ruotsin Frida Karlsson oli kisassa kolmas ja Norjan Anne Kjersti Kalvå neljäs.

Myös Anne Kyllönen onnistui. Hän taisteli sijalle 16.

Suomalaisittain suuri pettymys oli Krista Pärmäkoski, joka taipui sijalle 18. Eroa on kärkeen Pärmäkoskella on Tourin kokonaistilanteessa nyt jo lähes puolitoista minuuttia.

– Pito oli tosi hyvä, mutta varmasti luistopuolella annoin vähän tasoitusta ja sukset hyytyivät kierros kierrokselta. Rata alkoi kostua jonkin verran ja varsinkin yläosassa oli aika märkää. Siinä missä pitäisi mennä helppoa kovaa tasuria, niin tuntui, että suksi ei mene eteenpäin, Pärmäkoski sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Jasmi Joensuu oli tuloksissa 21:s, Katri Lylynperä 44:s, Jasmin Kähärä 61:s ja Anni Alakoski 62:s.

Miesten kisassa Iivo Niskanen lähti takaa-ajoon sijalta 57. Nousu oli kova, sillä maalissa hän oli 14:s.

Alkukaudella sairastelusta kärsinyt Niskanen myönsi Ylen haastattelussa, että ongelmat tulivat vastaan jo ensimmäisen kierroksen jälkeen.

– 2,5:n kilometrin jälkeen tuli jo sellainen olo kuin olisi kala kuivalla maalla. Oli se pienimuotoinen shokki, että kun ensimmäistä kertaa vetää ihan maksimia kylmässä, niin kyllä sen huomasi pitkästä aikaa, että on se vain eri juttu hiihtää kilpaa, totesi Niskanen.

Viimeisellä 2,5 kilometrillä Niskanen ei pysynyt enää pääjoukon mukana.

– Kyllä tuossa huomasi viimeisellä kiekalla, kun meillä oli pito vähän limitillä, niin olin väsynyt. Meni kyllä mutkitteluksi. Ei vain pystynyt mitenkään siinä ryhmän mukana. Ei siinä mielessä voi olla täysin tyytyväinen. Olisi saanut pysyä mukana siinä porukassa, missä olivat norjalaiset.

Johannes Kläbo johti 10 kilometrin kisaa alusta loppuun. Norjan Pål Golberg oli toinen 10,2 sekunnin erolla. Golberg voitti Italian Federico Pellegrinon niukasti loppukirissä.

Perttu Hyvärinen oli 16:s, Markus Vuorela oli 33:s, Lauri Lepistö 55:s ja Ville Ahonen 56:s.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Loistava suomalainen urheiluvuosi takana – tässä tähtihetket

Kommentoi Facebookissa