Vilho Palosaari hienosti pisteille mäkiviikolla

Vilho Palosaari saavutti Garmisch-Partenkirchenissä ensimmäiset maailmancupin pisteensä (Kuva: AOP)

Suomen 18-vuotias mäkihyppylupaus Vilho Palosaari oli Garmisch-Partenkirchenissä 26:s. Hän saavutti ensimmäiset maailmancupin pisteensä ja oli selvästi nuorin toiselle kierrokselle päässyt kilpailija.

MÄKIHYPPY Suomalaiseen mäkihyppyyn saatiin vuoden 2023 alkajaisiksi valoa, kun Vilho Palosaari selviytyi toiselle kierrokselle mäkiviikon perinteikkäässä uudenvuodenpäivän kisassa Garmisch-Partenkirchenissä. Palosaari oli tuloksissa 26:s.

Palosaari leiskautti ensimmäisellä kierroksella 125 metriä. Hän ei päässyt jatkoon parikilpailusta, mutta jatkopaikka toiselle kierrokselle heltisi lucky loser -listalta.

Toisella kierroksella Palosaari venytti 125,5 metriä. Kokonaistuloksissa hän nousi sillä siivulla yhden sijan.

Vuonna 2004 syntynyt Palosaari ylsi maailmancupin pisteille ensimmäistä kertaa. Ja erittäin lupaavaa on, että hän oli selvästi nuorin Garmischin kisassa toiselle kierrokselle selviytynyt kilpailija.

Suomalaisista tositoimissa nähtiin myös Antti Aalto. Hän ei päässyt toiselle kierrokselle oltuaan tuloksissa 33:s. Palosaaren tavoin Aalto venytti ensimmäisellä kierroksella 125 metriä, mutta hävisi tyylin ja olosuhteiden tasoituksen myötä Palosaarelle kolmella pisteellä.

Suomen muut edustajat Eetu Nousiainen ja Niko Kytösaho eivät yltäneet varsinaiseen kilpailuun. Hyppynsä kadottanut Kytösaho oli karsinnassa 53:s ja Nousiaisen karsintasuoritus hylättiin.

Garmisch-Partenkirchenin kilpailun voittoon ponkaisi Norjan Halvor Egner Granerud. Hän oli voittanut myös Oberstdorfissa.

Toiseksi Garmischissa sijoittui Slovenian Anze Lanisek. Puolan Dawid Kubacki oli kolmas.

Naisten Silvester-mäkikiertue päättyi sunnuntaina Sloveniassa Ljubnossa hypätyssä kilpailussa. Jenny Rautionaho oli tuloksissa 24:s ja Julia Kykkänen 25:s.

Silvester-kiertueen voittoon ponkaisi Itävallan Eva Pinkelnig. Hän oli ykkönen myös Ljubnon kilpailussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kerttu Niskanen loisti Tour de Skillä – ”Todella tyytyväinen olen”

Kommentoi Facebookissa