Keskusta ja kokoomus valitsivat puheenjohtajansa – Saarikko voitti Kulmunin, Orpo jatkaa odotetusti

Annika Saarikko sai keskustan puheenjohtajavaalin ensimmäisellä kierroksella yli puolet annetuista äänistä.

Annika Saarikko sai keskustan puheenjohtajavaalin ensimmäisellä kierroksella yli puolet annetuista äänistä. (Kuva Viivi Myllylä/ Valtioneuvoston kanslia)

Molemmat puolueet valitsevat vielä uudet varapuheenjohtajat.

PUOLUEJOHTAJAT Sekä kokoomus että keskusta pitävät viikonvaihteensa puoluekokouksensa. Keskustalaiset kokoontuivat Ouluun, mutta ympäri Suomea on myös 15 etäpistettä. Kokoomuslaiset kokoontuivat puolestaan Porissa.

Etukäteen eniten kiinnostusta herätti kisa keskustan puheenjohtajuudesta. Ministerinpestissään kompuroinut ja lopulta eronnut nykyinen puheenjohtaja Katri Kulmuni sai vahvan haastajan tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikosta, joka myös valittiin uudeksi puheenjohtajaksi.

Annika Saarikko, 36, sai puheenjohtajavaalin ensimmäisellä kierroksella annetuista äänistä 1157 eli yli 50 prosentin äänienemmistön. Katri Kulmunin äänimäärä oli 773, kansanedustaja Petri Honkosen 308, yrittäjä Ilkka Tiaisen 22 ja yllätyksenä saarnaaja Jari Tasanen sai 4 ääntä. Oripääläinen Saarikko on koulutukseltaan filosofian maisteri ja kahden pienen pojan äiti.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo valittiin jatkamaan tehtävässään ilman vastaehdokkaita. Orpo on johtanut puoluetta kesäkuusta 2016 lähtien. Orpo kertoi kokoomuksen tavoittelevan kuntavaaleissa suurimman puolueen paikkaa.

Molemmat puolueet valitsevat vielä uudet varapuheenjohtajat.

Lue myös: Annika Saarikko palasi tiede- ja kulttuuriministeriksi – ero hallituksesta kesti vuoden

Kommentoi Facebookissa