Jokerit sai vaihteeksi keskittyä jääkiekkoon – ”Kaikennäköistä tapahtui viikolla”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Torstain pelireissunsa perunut Jokerit pääsi lauantaina kaukaloon Latviassa ja voitti Riian Dinamon 3-1.

JÄÄKIEKKO Jokerit avasi KHL-kautensa vasta lauantaina Riiassa. Torstain peli Minskissä Valko-Venäjän Dinamoa vastaan jäi väliin, kun pelireissu peruttiin viime hetkillä.

Valko-Venäjällä yhteiskunnassa kuohuu, kun kansa haluaisi savustaa itsevaltaisen presidenttinsä Aleksander Lukashenkon ulos, mutta Lukashenko pitää vallastaan väkivallan turvin kiinni. Jokerit tiedotti torstaina, että matka Minskiin on turvallisuussyistä peruttu. KHL tiedotti, että Jokerit ei tullut paikalle ja tuomitsi Minskin ottelun Jokereiden 0-5 -tappioksi.

Latviakin kuului aikoinaan Neuvostoliittoon, mutta maassa demokratian ja yhteiskunnan kehitys on mennyt länsimaiseen suuntaan. Siellä Jokerit sai pelata Dinamo Riikaa vastaan ilman, että asia olisi herättänyt poliittisia protesteja.

Jokerit voitti Riian Dinamon 3-1. Voittolukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, jos Jokerit ei olisi hukannut useita tekopaikkojaan.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen.

– Melkein kuusi kuukautta ollaan odotettu tätä peliä ja vihdoin saatiin kausi käyntiin. Kaikennäköistä tapahtui viikolla ja joukkue oli kyllä todella ammattimainen. Jouduttiin uudestaan hakemaan lataus, mutta mielestäni joukkue oli valmis pelaamaan, Marjamäki totesi seuransa nettisivuilla.

Dinamo Riika pelasi elokuussa Suomessa Mestis-joukkueita vastaan. Se hävisi sekä Imatran Ketterälle että Joensuun Kiekko-Pojille.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Vaikka Dinamo johti Jokereita vastaan 1-0, ei paremmuudesta lopulta ollut epäselvyyttä.

– Pelasimme ensimmäiseksi peliksi mielestäni hyvärytmistä ja muutenkin hyvää jääkiekkoa. Tietysti paikoista olisimme voineet olla tehokkaampia, mutta ei vastustajalla oikein ollut palaa tänään. Kaiken kaikkiaan hyvä startti, Marjamäki sanoi.

Perjantaina varmistui, että Jokerit saa pelata kotiottelunsa Helsingissä.

– Kyllä kaikilla meni hymy korviin ja hypittiin ilosta. Omassa hallissa pelaaminen omien fanien edessä… kaikki voivat kuvitella, kuinka tärkeää ja hienoa se on verrattuna siihen, että olisimme pelanneet jossain muualla. Toivottavasti saamme heti kaikki tukijoukot keskiviikkona hallille, Marjamäki iloitsi.

Jokerit jatkaa kauttaan siis Helsingissä keskiviikkona. Vastaan tulee venäläisen öljynjalostamokaupungin ylpeys Neftehimik Nizhnekamsk, jonka useammalla pelaajalla on havaittu koronatartunta.

Koronarajoitusten takia Jokerit voi päästää kotiotteluihinsa korkeintaan 4500 katsojaa. Se on noin puolet Jokereiden viime kausien pelien keskimääräisistä ilmoitetuista yleisömääristä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kohun keskellä oleva Jokerit pelaa kotiottelunsa Helsingissä

Kommentoi Facebookissa