Kohun keskellä oleva Jokerit pelaa kotiottelunsa Helsingissä

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit sai luvan järjestää kotiottelunsa Helsingissä Hartwall-areenalla.

JÄÄKIEKKO Valko-Venäjän reissunsa turvallisuussyistä väliin jättänyt Jokerit tiedottaa pelaavansa kotiottelunsa Helsingissä Hartwall-areenalla. Suomen viranomaiset ovat antaneet tähän luvan.

Kauden ensimmäinen KHL-ottelu Helsingissä on määrä pelata keskiviikkona 9. syyskuuta. Vieraaksi saapuu Neftehimik Nizhnekamsk, jonka pelaajistossa on havaittu useita koronatartuntoja.

Jokereiden tiedotteen mukaan KHL on aloittanut 1. syyskuuta kaikkien joukkueiden jäsenien sekä seurojen henkilökunnan koronatestit, joita tehdään joka viides päivä. Intensiivisen testauksen lisäksi käyttöön otetaan monia muita pelaajien ja joukkueiden työntekijöiden turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä.

Vierasjoukkueet saapuvat Helsinkiin omilla charter-lennoillaan. Heidät kuljetetaan lentokentältä omalla linja-autolla hotellille, jossa heille on varattu omat eristetyt tilat, joissa majoittua ja ruokailla. Joukkueiden edustajat eivät 1-2 päivää kestävien Helsingin-vierailuidensa aikana poistu hotellin omista tiloistaan muualle kuin Hartwalla-reenan rajatulle alueelle tai lentokentälle.

Joukkueet liikkuvat hotellilta omalla linja-autollaan Hartwall-areenalle, jossa kaukalotasossa käytössä on niin kutsuttu puhdas alue. Tälle alueelle pääsevät vain KHL:n koronatestauksen piiriin kuuluvat henkilöt ja heidän henkilöllisyytensä sekä voimassa oleva negatiivinen koronatestin tulos varmistetaan QR-koodia näyttämällä. Ilman negatiivista testitulosta ei pääse puhtaalle alueelle. Joukkueet siirtyvät otteluiden jälkeen omalla linja-autollaan lentokentälle ja poistuvat maasta.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Jokereilla on samat käytännöt omilla vieraspelimatkoillaan niin halleissa kuin hotelleissakin. Hotelleissa joukkueelle on varattu oma kerros ja myös ruokailut tapahtuvat erillään hotellin muista vieraista. Joukkueen edustajat eivät poistu hotellilta muualle kuin yhteisellä kuljetuksella hallille tai lentokentälle. Matkustettaessa käytetään sekä lentokoneessa että -kentillä suojamaskeja. Myös hallille saavuttaessa on käytettävä maskia niin Suomessa kuin ulkomailla.

Jokereiden otteluihin päästetään enintään 4500 katsojaa. Yksittäiseen katsomolohkoon voi ottaa korkeintaan 500 katsojaa. Katsomolohkojen välillä ei voi liikkua.

Jokerit suosittelee katsojille, että käsihygeniasta pidetään huolta. Tietenkin kasvomaskinkin käyttöä suositellaan.

Jokerit on viime päivinä ollut kovan julkisuusmyllyn pyörityksessä. Seuran matka kauden avauspeliin Valko-Venäjälle herätti raivoa niin Valko-Venäjällä kuin Suomessakin. Lopulta matka peruttiin. Virallisen selityksen mukaan turvallisuussyistä.

KHL:n mukaan ottelu peruttiin, mutta Jokerit tuomittiin hävinneeksi 0-5, koska joukkue ei tullut paikalle. Julkisuudessa on ollut epätietoisuutta siitä, kuka ottelun perumisesta lopulta päätti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit jätti kohureissun väliin – Venäjälle ikävä poliittinen takaisku

Kommentoi Facebookissa