Kia yhteistyöhön sähköisten superautojen valmistajan kanssa – investointi 80 miljoonaa euroa

Rimacin C_Two-mallin sähkömoottorit tuottavat hurjan 1914 hevosvoiman yhteispotkun.

Rimacin C_Two-mallin sähkömoottorit tuottavat hurjan 1914 hevosvoiman yhteispotkun. (Kuva Rimac)

Rimacin osaaminen ulottuu sähköisistä voimansiirtolinjoista ohjausteknologioihin ja akkujärjestelmiin.

AUTOT Kia Motors osana Hyundai Motor Groupia ja kroatialainen Rimac Automobili ovat ilmoittaneet strategisesta kumppanuudesta. Yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa konsernin osaamista tehokkaiden sähköautojen valmistajana ja päästöttömän liikenteen suunnannäyttäjänä.

Hyundai Motor Group investoi Rimaciin yhteensä 80 miljoonaa euroa. Kia Motors on mukana yhteistyössä tehokkaan ja polttokennoteknologiaa hyödyntävän auton kehittämisessä. Malli on tarkoitus myöhemmin ottaa tuotantoon.

– Rimac on innovatiivinen yritys, jonka osaaminen tehokkaissa sähköautoissa on omaa luokkaansa, sanoo Hyundai Motor Groupin johtoryhmän varapuheenjohtaja Euisun Chung.

Viime vuonna kroatialaiset muun muassa esittelivät Geneven autonäyttelyssä ensimmäisen luomuksensa Concept Onen seuraajan, jonka nimeksi annettiin C_Two. Sähköisessä hyperautossa oli entistäkin enemmän tehoa. Huippunopeudeksi ilmoitettiin hyperautoluokkaan oikeuttavat 412 km/h.

Kian ja Rimacin yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa konsernin osaamista tehokkaiden sähköautojen valmistajana.
Kian ja Rimacin yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa konsernin osaamista tehokkaiden sähköautojen valmistajana. (Kuva Kia)

– Hyundai Motor Group on meille vahva taloudellinen ja teknologinen kumppani, ja uskomme tämän yhteistyön vahvistavan asemaamme merkittävänä autoteollisuuden sähköistyskomponenttien toimittajana, kertoo puolestaan Rimac Automobilin perustaja ja toimitusjohtaja Mate Rimac.

Mate Rimac perusti Rimacin vuonna 2009 tavoitteenaan rakentaa ennennäkemättömän moderni urheiluauto. Sen jälkeen yritys on kasvanut nopeasti ja kuuluu nykyään alansa kiinnostavimpiin kehittäjiin. Rimacin osaaminen ulottuu tehokkaista sähköisistä voimansiirtolinjoista erilaisiin ohjausteknologioihin ja akkujärjestelmiin.

Hyundai Motor Group hakee kumppanuudesta vauhtia varmistaakseen sähköistämissuunnitelmansa toteutumisen. Vuoteen 2025 mennessä konserni esittelee muun muassa 44 vähäpäästöistä mallia. Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu eteläkorealainen autonvalmistaja, jonka vuosittainen tuotanto on yli 3 miljoonaa ajoneuvoa.

Lue myös: Kroatialaisvalmistaja Rimacin uusin täyssähköinen hyperauto paljastettiin Genevessä

Kommentoi Facebookissa