Kialta ja Hyundailta uusi innovatiivinen sähköautojen latausjärjestelmä – pysäköi ja ajaa autonomisesti

Järjestelmän kokonaisprosessi toteutetaan ajoneuvon, pysäköintilaitoksen, latausaseman ja kuljettajan älypuhelimen välisellä viestinnällä.

Järjestelmän kokonaisprosessi toteutetaan ajoneuvon, pysäköintilaitoksen, latausaseman ja kuljettajan älypuhelimen välisellä viestinnällä. (Kuva Kia)

Ajoneuvolle annetaan käsky älypuhelimesta siirtyä vapaalle latauspaikalle autonomisesti.

AUTOT Kia ja Hyundai ovat esitelleet uuden sähköautojen langattoman latausjärjestelmän, johon sisältyy myös automaattinen pysäköintijärjestelmä. Ladattavien ajoneuvojen määrän jatkuvasti kasvaessa, uusi latausjärjestelmä tarjoaa käyttömukavuutta kuljettajille, jotka eivät löydä helposti vapaita pysäköinti- ja latauspaikkoja.

Järjestelmä toimii siten, että ajoneuvolle annetaan käsky älypuhelimesta siirtyä vapaalle latauspaikalle autonomisesti. Kun ajoneuvo on ladattu täyteen, se siirtyy automaattisesti lähimpään vapaaseen pysäköintitilaan käyttämällä latausjärjestelmään sisältyvää automaattista pysäköintijärjestelmää.

Tällöin muut latausta odottavat ajoneuvot pääsevät juuri vapautuneeseen latauspaikkaan. Lopuksi kuljettaja pyytää älypuhelimensa kautta ladatun ajoneuvonsa siirtymään takaisin autonomisesti hänen omaan sijaintiinsa.

Järjestelmän kokonaisprosessi toteutetaan ajoneuvon, pysäköintilaitoksen, latausaseman ja kuljettajan älypuhelimen välisellä viestinnällä. Pysäköintilaitos lähettää tyhjien pysäköintipaikkojen ja latausasemien sijainnin, kun taas latausasema päivittää ajoneuvon lataustilan reaaliajassa kuljettajan älypuhelimeen.

Kia ja Hyundai harkitsevat uuden latausjärjestelmäteknologian kaupallistamista 4-tason autonomisen ajoneuvon lanseeraamisen yhteydessä vuonna 2025. Kia ja Hyundai aikovat myös kaupallistaa autonomiset ajoneuvot valituissa ”smart city” -kaupungeissa vuodesta 2021 alkaen.

Lisäksi tavoitteena on lanseerata täysin autonomiset ajoneuvot vuoteen 2030 mennessä.

Lue myös: Kia julkaisi ensimmäiset kuvat kolmannen sukupolven Soulista – kulmikas tyyli on edelleen tallella

Kommentoi Facebookissa