Kilpailu nopeimmasta sähköautosta on alkanut!

Faraday Futuren rinnalla kolmessa sekunnissa sataan kiihtyvä Ferrari 488GTB.

Faraday Futuren rinnalla kolmessa sekunnissa sataan kiihtyvä Ferrari 488GTB. (Kuva Faraday)

Onko tämä sähkö-crossover nopeampi kuin Ferrari 488 GTB, Bentley Bentayga ja Tesla Model X?

AUTOT Faraday Future on Teslan uusi haastaja, joka pitää myöskin majaansa Kaliforniassa. Firma on väläytellyt jo pitkään osaamistaan muun muassa futuristisen konseptiauton avulla, mutta varsinaista tuotantomallia ei ole vielä nähty.

Sen vuoro koittaa vihdoinkin tammikuun alussa, kun Faraday esittelee uuden sähkö-crossoverinsa Las Vegasin Consumer Electronics Show’ssa.

Sähköuutuus on crossoverien heimoon kuuluva auto, joka on hieman matalampi kuin esimerkiksi Tesla Model X. Faradayn uutuusmallin tekniikasta ei ole annettu vielä kovin tarkkoja tietoja, mutta akkujen kapasiteetti on sentään suostuttu kertomaan.

Se on 98 kWh, mikä on hyvin lähellä Tesla Model X P100D:n 100 kWh:n lukemaa. Faraday lupaa oman autonsa toimintasäteeksi yli 480 kilometriä, kun taas pahimpiin kilpakumppaneihin kuuluva Model X joutuu tyytymään 465 kilometrin toimintasäteeseen.

Faraday Future pitää Teslan tavoin myöskin majaansa Kaliforniassa.
Faraday Future pitää Teslan tavoin myöskin majaansa Kaliforniassa. (Kuva Faraday)

Faraday on jo julkaissut autostaan monia tiiserikuvia sekä -videoita, ja crossover-uutuus on bongattu useaan kertaan salavalokuvaajien linsseihinkin. Auton tyyli on varsin coupé-henkistä crossover-statuksesta huolimatta, ja kattolinjakin on hyvin kaareva.

Nokka on melko lyhyt mm. Jaguarin tuoreen I-Pace-konseptin tyyliin, ja Faradayn keulan ympäri kiertää valoista lähtevä ledinauha. Myös takavalot ovat koko perän kattavaa täysleveää mallia.

Sähkö-crossoverissa pitäisi olla osittain autonomisen ajamisen mahdollistavaa teknologiaa, jota pystyy päivittämään Tesloista tuttuun tyyliin. Ajamisen hauskuuttakaan ei ole unohdettu, koska uutuusmalli asettuu viimeisimmässä tiiserivideossa viivalle Ferrari 488 GTB:n, Bentley Bentaygan ja Tesla Model X:n kanssa.

Tarkoituksena on ilmeisesti vihjata, että Faraday olisi jopa niitä nopeampi kiihdytyssuoralla. Esimerkiksi Ferrari kiihtyy nollasta sataan tasan kolmessa sekunnissa, joten Faraday saattaa olla melkoinen tykki crossoveriksi.

Faraday Future on rakennuttanut uutuusmalliansa varten miljardin dollarin tehdasta USA:n Nevadaan. Matkaan on kuitenkin tullut mutkia, ja työt ovat tällä hetkellä jäissä. Tehtaan urakoiva rakennusliike on kertonut jatkavansa hommia ensi vuoden alkupuolella, mutta siitä ei ole vielä tietoa, täytyykö uuden crossoverin markkinoilletuloa lykätä tämän vuoksi.

Lähde Motor 1

Kommentoi Facebookissa