Kimi Räikkönen ajaa yhä vakuuttavasti – eläkepäiville ei perusteita

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo-tallissa

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo -tallissa. (Kuva AOP)

Kimi Räikkönen suoriutui Bahrainin F1-kilpailussa vahvasti, vaikka pisteitä ei tullutkaan.

FORMULA 1 Ikinuorelta Kimi Räikköseltä jäi pistesija Bahrainissa ajetussa F1-kauden avauskilpailussa haaveeksi hänen oltuaan maalissa 11:s. Ensimmäisessä F1-kisassaan ajanut japanilainen Yuki Tsunoda paineli Kimistä ohi ja vei suomalaiselta pistesijan.

Tsunoda oli nollavuotias, kun Räikkönen ajoi ensimmäisen F1-kilpailunsa maaliskuussa 2001. Tsunoda debytoi F1-tasolla hienosti, mutta ohitus Räikkösestä onnistui helposti siitä syystä, että japanilaisen Alpha Tauri oli huomattavastikin nopeampi kuin Räikkösen Alfa Romeo.

Räikkönen teki kisan jälkeen selväksi, ettei hänen autonsa kilpailukyky riittänyt parempaan tulokseen.

– Ihan ok, mutta vielä tarvitaan vauhtia lisää tai oikeastaan parantamaan vähän autoa. Nyt joudutaan aika paljon säästelemään renkaita. Ei pystytä oikein nyt taistelemaan. Tietysti tämä oli parempi kuin viime kauden aloitus. Katsotaan, mitä seuraavassa kisassa tapahtuu, Räikkönen summasi kisansa C Moren tv-lähetyksessä.

Ferrari on saanut parannettua voimayksikköään ja se näkyy myös Ferrarin kakkostallin Alfa Romeon parantuneessa suoritustasossa. Seitsemän tallia näyttäisi olevan kuitenkin Alfa Romeon edellä, joten normiolosuhteissa Räikkösellä on yhä haastavaa saavuttaa pisteitä.

Aika-ajoissa Räikkönen hävisi tallikaverilleen Antonio Giovinazzille, mutta pehmitti tämän kilpailussa mennen tullen. 41-vuotiaanakin Räikkönen pärjää F1-kisoissa yhä hyvin, eikä eläkepäiville ole perusteita.

Maailmanmestaruuden voittaneista ajajista F1:ssä kilpailevat Räikkösen lisäksi Lewis Hamilton, Fernando Alonso ja Sebastian Vettel. Vain Hamiltonilla on heistä käytössään auto, jolla normiolosuhteissa on mahdollista voittaa. Hamilton ajoikin Bahrainissa voittoon.

Samassa Melbournen 2001 kisassa F1:ssä debytoinut Alonso teki Bahrainissa paluun F1-sarjaan kahden vuoden tauon jälkeen. Hän ajoi vahvasti kymmenen joukossa, kunnes tekniikka Alpine-autosta petti.

– Meillä oli ongelmia jarrujen kanssa ja esti meitä näkemästä ruutulippua. Ilmeisesti jarruihin meni soraa. Se oli tietysti valitettavaa, Alonso sanoi F1:n verkkosivujen mukaan.

Alonso piti paluukisaansa kuitenkin nautittavana.

– Hauskaa oli siihen saakka (keskeytykseen). Oli mukavaa taistella vanhojen kollegoiden kanssa ja nautin siitä. Mutta tietysti se on aina pettymys, kun et pääse maaliin, Alonso sanoi.

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel debytoi Bahrainissa Aston Martin -autolla. Esitys oli surkea sijoituksen oltua 15:s.

Peräpäässä aika-ajon ja kisan virheidensä myötä ajanut Vettel menetti täysin malttinsa osuttuaan Esteban Oconin Alpine-autoon. Vettel haukkui Oconia radiossa, vaikka selkeästi oli itse syyllinen törmäykseen.

Vettelillä oli Ferrari-vuosinaan 2015-2020 useasti ongelmia itsehillintänsä kanssa. Se kertoo myös itseluottamuksen murenemisesta.

Red Bullilla 2010-2013 Vettel voitti neljä maailmanmestaruutta ja ajoi vahvalla itseluottamuksella. Bahrainin taaperrusta Aston Martinilla katsoessa ei voinut uskoa, että ratissa oli sama kaveri.

Vettel on 33-vuotias. Hänen pitäisi olla kilpa-ajajana nyt parhaimmillaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lewis Hamiltonille hikinen voitto – saa viimeinkin ihan oikeaa haastetta

Kommentoi Facebookissa