Kimi Räikkösen uskomaton F1-ura päättyi – kertoi C Morelle hyvästä fiiliksestä

Kimi Räikkönen on ajettujen F1-kisojen määrässä kaikkien aikojen tilastoykkönen. (Kuva Alfa Romeo)

Kimi Räikkönen keskeytti viimeisessä F1-kilpailussaan tekniseen vikaan. Räikkönen ei vaikuttanut kovinkaan pettyneeltä, eikä tunnelmakaan vaikuttanut hänellä haikealta.

FORMULA 1 Kimi Räikkösen upea jo vuonna 2001 alkanut F1-ura päättyi sunnuntaina Abu Dhabin osakilpailuun. Räikkösen ura ei saanut ihan ansaitsemaansa päätöstä, sillä Räikkönen joutui keskeyttämään teknisen vian takia 27. kierroksella.

C Moren tv-haastattelussa Räikkönen ei vaikuttanut pettyneeltä.

– Ehkä olisi voinut vähän eri tavalla loppua, mutta eipä sillä ole mitään väliä, Räikkönen aloitti viimeisessä C Moren haastattelussa.

– Siinä oli vähän jotain, että ei saatu rengasta kiinni kunnolla, mutta ihan mukava, Räikkönen jatkoi.

Räikkönen sai uransa viimeisessä kilpailussa ansaitsemaansa huomiota pitkästä urasta, mutta se ei ollut ihan Kimin itsensä mieleen.

– En ole ehkä oikea ihminen siihen. En tykkää siitä ehkä maailman eniten, mutta olihan se kiva nähdä tietenkin. Onhan tässä tullut paljon tuttuja ja kavereita tullut vuosien varrella ja muistoja sun muuta. Mutta ihan kiva, että tämä tuli nyt päätökseen ja pystyy jatkamaan niin sanottua normaalia elämää, mitä nyt on muutenkin tässä eletty aina kun on ehtinyt, Räikkönen sanoi omaan tyyliinsä.

Räikkönen saapui haastatteluun jo siviilivaatteissa. Hommat ovat nyt paketissa.

– Hyvä fiilis. Ei oo mitään, Räikkönen tyytyi toteamaan tunteistaan.

Räikkönen on ollut vuosien varrella yksi formula ykkösten suosituimmista hahmoista. Hänen tyylinsä on vedonnut Suomen kansaan, mutta myös globaalisti Kimi on ollut suosittu. Mitä terveisiä hän haluaa lähettää faneilleen?

– Tietysti paljon on ollut ihmisiä ja faneja mukana tässä ja he ovat toivottaneet onnea, mutta elämä jatkuu tästä. Enemmän olen aina arvostanut sitä normaalia elämää ja omaa aikaa siellä. Ihan kiva, että pääsee nyt sinne. Varmasti jokainen löytää jonkun kuljettajan, jota tsemppaa ja onneksi täällä on vielä suomalaisia, Räikkönen totesi.

Uran loppumista Räikkönen varmasti jollain tapaa juhlistaa, mutta miten, sitä hän ei vielä tiennyt.

– Ei ole mitään suunnitelmia. En ole nyt vielä hetkeen tekemässä mitään. Katsotaan sitten jossain kohtaa, jos tulee jotain mielenkiintoista, että kiinnostaako se vai ei. Ihan rauhassa ja mennään lomalle sun muuta, Räikkönen linjasi tulevasta.

Räikkönen on yhä erittäin suosittu. Siitä selkeä merkki oli, että hänet äänestettiin kauden viimeisessä kisassa päivän kuljettajaksi, vaikka kisaviikonloppu oli häneltä urheilullisella tasolla vaatimaton.

– Hänen viimeinen kisansa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Mutta se ei estänyt teitä äänestämästä Kimiä päivän kuljettajaksi, sarja jatkoi lisäten päivitykseen suomenkielisen aihetunnisteen ”KiitosKimi”, F1-sarja twiittasi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappen voitti maailmanmestaruuden – tuuria oli melkoisesti mukana

Kommentoi Facebookissa