Kirittäret palasi pesäpallon Suomen mestariksi – loppuottelusarjan voitto suoraan kolmessa ottelussa

Jyväskylän Kirittäret vei loppuottelusarjan suoraan otteluvoitoin 3–0.

Jyväskylän Kirittäret vei loppuottelusarjan suoraan otteluvoitoin 3–0. (Kuva Pesäpalloliitto)

Mestaruus on jyväskyläläisille peräti kahdeksas viimeisten 15 vuoden aikana.

PESÄPALLO Jyväskylässä oli voitettu 16 peräkkäistä naisten pesäpallon SM-mitalia, kunnes putki katkesi vuosi sitten. Pelinjohtajaksi palannut Jussi Nalle Viljanen reagoi tilanteeseen ja valmistautuminen tulevaan alkoi jo edellisen vuoden syyskuussa.

Se tuotti kaivatun palkinnon, Kirittäret Jyväskylästä on Suomen mestari. Kolmas loppuottelu Manse PP:tä vastaan päättyi lukemin 2–0 (2–0, 1–0) 3079 katsojan edessä Hippoksen pesäpallostadionilla. Kirittäret vei loppuottelusarjan suoraan otteluvoitoin 3–0.

Usein ottelusarjan katkaiseva voitto on vaikein ottaa, mutta tällä kertaa se ei ollut sitä. Kirittäret kontrolloi kolmatta loppuottelua alusta loppuun saakka ja nollasi tamperelaisen Manse PP:n pitävällä ulkopelillä.

– Joukkueelle iso kunnia. Siellä on kahdeksan ensikertalaista ja Venla Karttunen, 15 vuotta, pelinjohtaja Jussi Viljanen kehui.

Ratkaisuottelun pelaajista Venla Karttunen, Camilla Kirsilä, Ella Korpela, Mari Mantsinen, Eeva Mäki-Maukola, Emma Sallinen, Saana Sumén ja Laura Toikkanen juhlivat ensimmäistä mestaruuttaan.

Vuosi sitten Suomen mestaruutta sensaatiomaisesti juhlinut Manse PP joutui tällä kertaa pettymään. Laajemmin ajateltuna pettymys on silti turhankin vahva sana.

– Isossa kuvassa hyvä kausi. Tampereen pesäpallolle kahteen vuoteen kulta ja hopea. Tällä pelaajabudjetilla se ei ole ihan huono saavutus, muistutti pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Mestaripelinjohtaja Jussi Viljanen jatkaa joukkueen luotsina ensi kaudellakin. Kirittärien mestaruus on seuralle peräti kahdeksas viimeisten 15 vuoden aikana. Ainoa mitaliton kausi osui viime vuodelle.

Pesäkarhut Porista kukisti Lapuan Virkiän kolmannessa pronssiottelussa 1–0 (7–2, 1–1). SM-mitali on Pesäkarhuille jo viidestoista seuran historiassa ja 2000-luvulla. Kokenut lukkari Kaisa Salmela palasi pelikentille viiden vuoden tauon jälkeen ja voitti kymmenennen SM-mitalinsa.

  • Lähde Suomen Pesäpalloliitto

Kommentoi Facebookissa