Kiusaaminen ja väkivalta kouluissa on viikoittaista – ”Teosta on aiheutunut hoitoa vaativia vammoja”

Poliisilla on varsin hyvä käsitys tapahtumien kulusta ja lähes kaikki tapahtumaan liittyvät henkilöt ovat tavoitettu.

Poliisilla on varsin hyvä käsitys tapahtumien kulusta ja lähes kaikki tapahtumaan liittyvät henkilöt ovat tavoitettu. (Kuva AOP)

Itä-Suomen poliisi tutkii joensuulaisessa koulussa tapahtunutta väkivallantekoa.

KOULUVÄKIVALTA Itä-Suomen poliisille tulee tietoon viikoittain erilaisia kouluun kytkeytyviä kiusaamis- tai väkivallantekoja. Yleensä teoista ei ole aiheutunut välitöntä hoitoa vaativia vammoja tai vähäistä suurempia vahinkoja. Usein alle 15-vuotiaiden tekemät rikolliset teot myös pyritään ohjaamaan sovitteluun.

Joensuulaisessa koulussa tapahtui keskiviikkona 23.9.2020 aamupäivän aikana väkivallanteko, jota poliisi tutkii pahoinpitelynä. Tapaukseen liittyvät henkilöt ovat koulun oppilaita ja iältään 13-14-vuotiaita. Teossa on kohdistettu fyysistä väkivaltaa ainakin uhrin pään alueelle. Teossa ei ole käytetty tekovälinettä, mutta teosta on aiheutunut hoitoa vaativia vammoja.

Teko on tapahtunut koulun sisätiloissa välituntisiirtymisen yhteydessä. Poliisilla on varsin hyvä käsitys tapahtumien kulusta ja lähes kaikki asiaan liittyvät henkilöt ovat tavoitettu. Asian selvittely jatkuu edelleen paitsi esitutkinnan, niin myös viranomaisyhteistyön keinoin. Yhteistyö muun muassa oppilaitoksen kanssa on ollut saumatonta.

Asian keskeneräisyyden sekä osallisten nuoren iän johdosta tapauksen yksityiskohdista ei tiedoteta tarkemmin. Poliisille voi toimittaa asiaan liittyvät tiedot joko vihjepuhelimeen 029 5415 232 tai vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Koulupahoinpitelyn uhrin oikeudet puhuttavat – ”Väkivaltaa tehneet voivat noin vain tulla seuraavana päivänä kouluun”

Kommentoi Facebookissa