Jokereiden omituinen kausi jatkui – erikoinen jäähytuomiokaan ei vienyt voittoa

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit tyrmäsi Sibir Novosibirskin 5-2. Veli-Matti Savinainen sai lopussa varsin erikoisen 2+2+2+20 -minuutin rangaistuksen, mutta Sibirille siitä ei ollut apua.

JÄÄKIEKKO KHL-seura Jokerit pelasi perjantaina ensimmäisen ottelunsa yli kahteen viikkoon jouduttuaan pari viikkoa sitten karanteenitauolle, kun Helsingissä vierailleen Neftehimik Nizhnekamskin joukkueen pelaajilla havaittiin koronatartuntoja. Jokereissa tartuntoja ei ollut ja viime maanantaina joukkue sai jo armon palata harjoituksiin.

Pelaamattomuus ei estänyt Jokereiden menestystä. Perjantaina Helsingissä vieraillut Sibir Novosibirsk taipui Jokereille maalein 2-5.

Jokerit aloitti tahmeasti, mutta paransi otteitaan pelin edetessä.

– Vaikea lähtötilanne oli peliin. Oli 16 päivää ilman pelejä ja se näkyi tossa kamppailupelaamisessa. Oltiin perässä, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Toisessa erässä Jokerit siirtyi 2-1 -johtoon kahdella pikamaalilla. Sibirin maalivahti Harri Säteri mokaili ruotsalaismaalivahti Tommy Salon tyyliin Jokereiden toisessa maalissa, jonka David Sklenicka laukoi alivoimalla.

Sibir tuli vielä tasoihin, mutta toisen erän puolivälin jälkeen itse ”Mörkö” löi sisään. Marko Anttilan maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Juttuvinkki: Käsittämätön juttu – Leijonat hävisi olympialaisissa vain yhden erän ja jäi pronssille

Sibirin puhti katosi käytännössä kolmannen erän alussa Nicklas Jensenin tehtyä Jokereiden neljännen maalin. Sibir ei saanut maalia, vaikka pääsi lopussa pelaamaan viitisen minuuttia ylivoimaa Veli-Matti Savinaisen saatua kolme kahden minuutin rangaistusta samaan aikaan.

– Kakkoserä ei ollut mitenkään hyvä. Kolmannessa erässä pelattiin paremmin ja saatiin voitto, Marjamäki kommentoi.

Savinainen sai tosiaan 2+2+2 -minuuttia siihen päälle vielä 20 minuuttia. Kakkosten jäähyjen syyt olivat poikittainen maila, väkivaltaisuus sekä epäurheilijamainen käytös. Savinainen oli aivan raivoissaan poistuessaan pukusuojaan.

Tilanne sai alkunsa, kun Konstantin Aleksejev taklasi Savinaista, joka oli ajanut itsensä huonoon kulmaan. Savinainen raivostui saatuaan osuman päähän. Hän löi Aleksejevia poikittaisella mailalla selkään ja kävi myös tämän kimppuun.

Nyrkkipainiskelun jälkeen Savinainen passitettiin jäähyaitioon. Siellä hänen kääminsä paloivat täysin hänen saatuaan tiedon tuomiostaan. Tuomari sai kuulla Savinaisen suusta suorat sanat ja Savinainen myös väritti mielenilmaustaan paukuttelemalla mailaansa pleksiin.

Joku toinen tuomari olisi voinut antaa Aleksejeville taklauksesta kaksiminuuttisen. Tilanne oli kuitenkin tulkinnanvarainen.

Savinaisen kaikki kolme kakkosta olivat täysin perusteltuja. Itsehillintä on moisissa tilanteissa toki haastavaa, kun osumaa tulee vaarallisessa paikassa.

Jokerit pelasi kuitenkin hyvää alivoimaa. Voitto ei kolmesta Savinaisen kakkosen huolimatta ollut uhattuna.

Pohjois-Amerikasta Suomeen palannut entinen nuorisotähti Eeli Tolvanen oli yllättäen sivussa. Marjamäen mukaan tähän ei liittynyt dramatiikkaa.

– Meillä on 15 hyvää hyökkääjää ja yritetään kierrättää. Hyviäkin pelaajia on sivussa. Kyllä Tolvanen varmaankin pelaa sunnuntaina, Marjamäki sanoi.

Sunnuntaina Jokerit kohtaa Helsingissä huippujoukkue Moskovan TsSKA:n, joka on läntisessä konferenssissa toisena. Jokerit on kahdeksantena, mutta on pelannut vain kolme ottelua, jotka on kaikki voittanut.

Sarjataulukossa Jokereiden pelattujen otteluiden määrä on neljä. Valko-Venäjän poliittisen kaaoksen takia avausottelu Minskissä jäi väliin ja KHL määräsi siitä ottelusta Minskin Dinamolle 5-0 -voiton.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Korona myllää KHL:ssä – SM-liigakin alkaa epävarmoissa tunnelmissa

Kommentoi Facebookissa