Korona myllää KHL:ssä – SM-liigakin alkaa epävarmoissa tunnelmissa

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden keväällä 2020 lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

KHL-seura Lokomotiv Jaroslavlissa on havaittu venäläisuutistoimiston mukaan 30 uutta koronavirustartuntaa.

JÄÄKIEKKO Venäläisuutistoimisto RIA Novosti uutisoi tiistaina, että KHL-seura Lokomotiv Jaroslavlissa on todettu peräti 30 koronavirustartuntaa. Lokomotiv Jaroslavl vahvistaa verkkosivuillaan, että joukkueessa on ilmennyt suuri määrä positiivisia koronatestituloksia, mutta tartuntojen tarkkaa määrää seura ei ilmoittanut.

Lokomotiv Jaroslavlin epidemia on luonnollisesti johtanut ottelusiirtoihin. Tiistain ottelu kiinalaista Kunlun Red Staria vastaan on siirretty.

Lokomotiv ei ole ainoa koronan riivaama KHL-seura. Useissa muissakin KHL-seuroissa on todettu tartuntatapauksia. Salavat Julajev Ufan suomalainen tähtihyökkääjä Markus Granlund on tartunnan saaneiden joukossa.

Jokerit jäi toissa perjantaina kahden viikon karanteeniin, kun vastassa olleessa Neftehimik Nizhnekamskin joukkueessa oli havaittu koronatartuntoja. Jokereissa tartuntoja ei kuitenkaan ole havaittu ja karanteeni purettiin. Kauttaan Jokerit jatkaa perjantaina kotiottelulla Sibir Novosibirskia vastaan.

Juttuvinkki: Käsittämätön juttu – Leijonat hävisi olympialaisissa vain yhden erän ja jäi pronssille

Venäjällä koronatilanne on huomattavasti vakavampi kuin Suomessa, mutta KHL:n kautta jatketaan ja peleihin pääsee yleisöä. Ottelusiirrot luonnollisesti vaikeuttavat kauden läpivientiä.

Suomessa SM-liigan on määrä alkaa ensi viikolla. Muutama seura on ollut koronan takia harjoituspeleistä sivussa karanteenien takia, mutta toistaiseksi runkosarjan otteluita ei ole peruttu.

Suomessa on viime viikkoina havaittu yhä enemmän koronatartuntoja. Siitä huolimatta tapahtumien yleisörajoituksia ei toistaiseksi ole kiristetty.

KHL:ää rahoitetaan pitkälti Venäjän energiavaroista, joten yleisörajoituksilla ei ole seurojen taloudelle siellä suurta merkitystä. SM-liigassa tilanne on toinen, kun ottelutapahtumien tulot ovat seurojen budjeteissa merkittävässä roolissa.

Viime keväänä kauden keskeyttäminen oli SM-liigan seuroille paha taloudellinen takaisku. Alkavan kauden läpivienti lienee monelle seuralle elinehto, jotta toimintaa voisi jatkaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Dallas Starsin suomalaisloisto ei ole sattumaa – kaikki ovat maailmanmestareita

Kommentoi Facebookissa