Kohun saattelemana Veikkauksen hallitukseen valittu Hjallis eroaa – ”Joudun jääväämään itseni”

Hjallis Harkimo valittiin kevättalvella Veikkauksen hallitukseen väkevän väännön ja kovan kohun saattelemana.

Hjallis Harkimo valittiin kevättalvella Veikkauksen hallitukseen väkevän väännön avulla. (Kuva AOP)

Harry Harkimo ilmoittaa, että ero ei johdu juridisista vaan moraalisista syistä.

VEIKKAUS Suomen valtion rahapeliyhtiö Veikkaus ilmoitti tänään lakonisella tiedotteella hallituksen varsinaisen jäsenensä erosta.

”Kansanedustaja Harry Harkimo on ilmoittanut luopuvansa maanantaina 11.12.2017 tehtävästään Veikkauksen hallituksen varsinaisena jäsenenä. Harkimo nimitettiin Veikkauksen hallituksen jäseneksi 1.3.2017.”

Hjallis Harkimo valittiin kevättalvella Veikkauksen hallitukseen väkevän väännön ja kovan kohun saattelemana. Tapauksen yhteydessä pääministeri Juha Sipilän ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen sanomisia jouduttiin valtamedioissa jopa korjailemaan useaan otteeseen.

Lyhyesti kerrottuna kyseessä oli episodi, jossa kokoomus ehdotti uudeksi Veikkauksen hallituksen jäseneksi kansanedustaja Timo Heinosta. Pääministeri Sipilä sanoi kuitenkin saaneensa kokoomukselta kolme nimeä joista voisi valita, ja koska pääministerillä siihen valta oli, hän valitsi Harkimon.

Jokinen kiisti esittäneensä Harkimoa vaan totesi, että Harkimo oli Sipilän itse esille nostama ehdokas. Jokinen kertoi Harkimon ilmoittautuneen itse Sipilälle, saunakaverilleen ja naapurilleen Sipoonrannasta. Päivän Lehden artikkelin asiasta löydät tästä.

Harkimon rasitteena olivat jääviysasiat, muun muassa jääkiekkojoukkue Jokerit, joka oli saanut tukea Veikkaukselta. Veikkauksen hallituspaikassa on kyse myös vallankäytöstä. Veikkaus on vuoden alussa syntynyt rahaa jakava valtava rahapeliyhtiö, johon yhdistettiin Fintoto, Raha-automaattiyhdistys sekä entinen veikkausyhtiö.

Hjallis avaa eropäätöksensä taustoja nyt omalla Hjallis-kanavallaan Youtubessa:

– Nyt on kuitenkin ilmennyt, että joudun jääväämään itseni joissain asioissa. Juridisesti siinä ei ole mitään ongelmaa, mutta moraalisesti se on mielestäni kyseenalaista koska ihmiset suhtautuvat minuun kuitenkin kuin Veikkauksen hallituksen jäsenenä.

Jääviys ei koske Jokereita, vaan Hjallis antaa asiasta vinkin Youtuben taustakankaalla. Nyt kyseessä on Hjalliksen Starsquad-konsulttiyhtiö, joka liittyy Tampereen tulevaan monitoimiareenaan.

  • Videolla Hjalliksen ilmoitus erostaan Veikkauksen hallituksen jäsenyydestä

Kommentoi Facebookissa