Koiranpäivä kannustaa harrastamaan koiran ehdoilla – vinkkejä pennunostajille ja arkeen koiran kanssa

Kaikki koirat kaipaavat aktivointia ja rodunomaista tekemistä.

Kaikki koirat kaipaavat aktivointia ja rodunomaista tekemistä. (Kuva Jukka Pätynen/ Kennelliitto)

Koiran koulutuksessa tutkitusti tehokkainta on vahvistaa haluttua käytöstä positiivisin keinoin.

KOIRAT Lauantaina 24.4.2021 vietetään valtakunnallista Koiranpäivää. Koiranomistajia kannustetaan aktivoimaan koiriaan erilaisten haasteiden kautta. Kennelliitto järjestää Koiranpäivänä kaksi kaikille avointa webinaaria ja julkaisee verkkokurssin uusille koiranomistajille.

– Koronapandemia-aikana moni on hankkinut itselleen koiran. Toivomme, että kaikki koiranomistajat opettelevat lukemaan koiraansa ja opettavat koirilleen perusasiat, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Kaikki koirat kaipaavat aktivointia ja rodunomaista tekemistä. Lehkonen muistuttaa, että koiran kanssa harrastaminen lähtee aina koiran tarpeista. Koiran koulutuksessa tutkitusti tehokkainta on vahvistaa haluttua käytöstä positiivisin keinoin.

Kennelliitto järjestää Koiranpäivänä kaksi kaikille avointa, maksutonta webinaaria. Molemmat webinaarit ovat noin puolentoista tunnin mittaisia. Webinaarissa kello 12 FT, eläinten käyttäytymistieteen dosentti, Katriina Tiira kysyy ”Mitä pitää tietää koiraa hankkiessa?”. Kello 14 eläintenhoidon opettaja Pipa Pärssinen antaa neuvoja perusarkeen koiran kanssa. Webinaarien linkit löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta ja niitä voi kuunnella verkossa nauhoituksina myös Koiranpäivän jälkeen.

Kennelliiton Digitassu-oppimisalustalla julkaistaan puolestaan kaikille avoin, maksuton kurssi uusille koiranomistajille. Kurssilta saa perustietoa hyvään arkeen uuden perheenjäsenen kanssa. Meille tulee pentu -kurssi tarjoaa tietoa koiranpennun kehityksestä, kouluttamisesta ja sosiaalistamisesta, ruokinnasta, terveydestä ja liikunnasta. Jäsenyhdistysten tapahtumista saa tietoa Kennelliiton verkkosivuilta ja Koiranpäivän Facebook-sivulta.

Kaikki halukkaat voivat haastaa muut mukaan Koiranpäivän viettoon sosiaalisen median eri kanavilla. Koiranpäivän haasteissa voi käyttää aihetunnisteita #koiranpäivä, #koiranpäivä2021, #koiranpäiväonmeidänpäivä, #tassuatoiseneteen ja #koiranpäivänvinkki.

Lue myös: Punkkikausi on alkanut – koiranomistajan kannattaa ottaa nämä asiat huomioon

Kommentoi Facebookissa