Koirissa ja kissassa löytyi oireita, jotka viittaavat rotanmyrkkyyn – poliisi epäilee tahallisuutta

Eläinten omistajien pihapiireissä ei ole käytetty rotanmyrkkyä, joten on syytä epäillä, että rotanmyrkkyä on levitetty tahallisesti.

Eläinten omistajien pihapiireissä ei ole käytetty rotanmyrkkyä, joten on syytä epäillä, että rotanmyrkkyä on levitetty tahallisesti. (Kuvituskuva Fotolia)

Heinävedellä Karvion alueella on todettu myrkytyksen saaneita kotieläimiä.

ELÄINSUOJELU Poliisille on tehty ilmoituksia, joiden mukaan Heinävedellä Karvion alueella on syyskuun ja marraskuun välisenä aikana todettu kolmessa koirassa ja yhdessä kissassa oireita, jotka viittaavat eläinlääkärin mukaan rotanmyrkkyyn.

Yksi koira on jouduttu lopettamaan, mutta muut eläimet ovat selvinneet lääkekuurin ansiosta. Eläinten omistajien pihapiireissä ei ole käytetty rotanmyrkkyä, joten on syytä epäillä, että rotanmyrkkyä on tahallisesti laitettu kotieläinten saatavaksi.

Poliisi kehottaa Heinäveden Karvion alueella kotieläinten omistajia tarkkaavaisuuteen. Poliisi pyytää myös havaintoja tai tietoja kyseiseen asiaan liittyen joko puhelimitse numeroon 0295415232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lue myös: Pikkulintujen salmonellainfektio levisi – tartunta yhdeksällä ihmisellä, kuudella kissalla ja yhdellä koiralla

Kommentoi Facebookissa