Kolmas henkilö kiinni KRP:n suuressa iskussa – kiistelty yhtiö hankki saaria syväväyläreitin varrella

Seitsemää henkilöä on kuulusteltu ja poliisi on nyt ottanut kolme heistä kiinni.

Seitsemää henkilöä on kuulusteltu ja poliisi on nyt ottanut kolme heistä kiinni. (Kuva AOP)

Keskusrikospoliisi ilmoittaa ottaneensa uuden henkilön kiinni talousrikostutkintaan liittyen.

RAHANPESU Keskusrikospoliisi on tehnyt edelleen kotietsintöjä, kiinniottoja ja kuulusteluja, jotka liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan.

Suomalaisen osakeyhtiön epäillään pesseen rahaa usean miljoonan euron edestä ja käyttäneen pimeää työvoimaa omistamiensa kiinteistöjen rakentamisessa.

Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta. Keskusrikospoliisi otti lauantaina kiinni kaksi kuulustelluista henkilöistä, nyt KRP otti kiinni kolmannen henkilön. Seitsemää henkilöä on kuulusteltu.

– Tämän päivän kohteissa keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa, sanoo rikostarkastaja Markku Ranta-aho Keskusrikospoliisista.

KRP teki 22.–23.9.2018 kotietsintöjä 17 kohteessa Varsinais-Suomen alueella. Kohteista takavarikoitiin talousrikostutkintaan liittyvää materiaalia, kuten asiakirjoja ja tallennusvälineitä. Sunnuntaina iltapäivällä yksi kiinniotetuista päästettiin vapaaksi.

– Operaatio sujui suunnitelmien mukaan ja rauhallisesti. Tutkinta jatkuu nyt kuulusteluilla ja takavarikoidun materiaalin tutkimisella. Materiaalia on runsaasti, ja sen läpikäyminen kestää varmasti kuukausia, sanoo rikostarkastaja Markku Ranta-aho.

Poliisi ei edelleenkään vahvista, että KRP:n iskun kohteena olisi Airiston Helmi Oy. Paraisilla Ybbernäsissä sijaitsevan yhtiön kiinteistön luona on raportoitu olleen kommandopäähineisiä poliiseja ja sinne johtavan tien varrella on ollut poliisien tiesulku.

Airiston Helmi on venäläistaustainen yhtiö, jolla on kiinteistöjä Turun saaristossa. Yhtiö on ollut myös aikaisemmin julkisuudessa. Muutamia vuosia sitten SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen ilmaisi Ilta-Sanomissa huolestumisensa, kun yritys oli hankkinut useita saaria ja tontteja syväväyläreitin varrelta.

Yhtiö on tehnyt suuria kiinteistöhankintoja, vaikka sen tulos on ollut mittavasti tappiollinen vuodesta toiseen.

  • EDIT 18.30: Päivitetty yhden kiinniotetun vapauttaminen.

Lue myös: KRP:n suuri operaatioisku Turun saaristossa jatkuu – kaksi henkilöä on otettu kiinni

Kommentoi Facebookissa